Acum citesti:
FOTO – Două hectare de vegetație au ars, duminică după amiaza
Intreg articolul 1 minute de lectura

FOTO – Două hectare de vegetație au ars, duminică după amiaza

Două hectare de vegetație uscată au fost mistuite de flăcări, duminică după amiaza, la Păucea. Focul amenința să ajungă la o pădure, astfel încât membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din Blăjel s-au mobilizat și au reușit să stingă focul.

Pompeirii reamintesc faptul că arderea resturilor vegetale, a gunoaielor, a deşeurilor şi a altor materiale combustibile se face numai pe timp de zi, în locuri special amenajate ori pe terenuri pregătite de către consiliile locale, cu luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi sau zone împădurite asigurându-se supravegherea permanentă a arderii, precum şi stingerea jarului după terminarea activităţii. Arderea miriştilor, a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale poate avea ca efect poluarea gravă a mediului, respectiv a aerului, a solului şi dereglarea sau distrugerea ecosistemelor terestre.

De asemenea, aceste tipuri de incendii pot afecta şi căile de comunicaţie (şosele sau căi ferate), fie punând în pericol participanţii la trafic, prin reducerea vizibilităţii şi producerea unor  accidente rutiere, fie aducând pagube infrastructurii feroviare.

Incendiu vegetatie Blajel 1
Incendiu vegetatie Blajel 2
Incendiu vegetatie Blajel
Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.