Acum citesti:
Ancheta în cazul furtului prin metoda ”împrietenirii” continuă, încă o femeie a fost arestată
Intreg articolul 2 minute de lectura

Ancheta în cazul furtului prin metoda ”împrietenirii” continuă, încă o femeie a fost arestată

Ancheta continuă în cazul furtului prin metoda ”împrietenirii”, comis la începutul lunii martie când trei femei din Galați și Brăila au luat din casa unei bătrâne bani și un card bancar. Atunci două dintre individe au fost arestate iar ce-a de-a treia a fost lăsată liberă. Acum, anchetatorii au arestat-o și pe tânăra de 20 de ani din Galați care a fost complice.

”În continuarea cercetărilor dintr-un dosar penal care vizează circumstanțele săvârșirii unui furt din locuință prin metoda ÎMPRIETENIRII, comis la data de 5 martie, în municipiul Sibiu, polițiștii sibieni au reținut 24 de ore pe bază de ordonanță o femeie în vârstă de 20 de ani, din județul Galați. Aceasta a fost prezentată instanței cu propunere de arestare preventivă și s-a dispus arestarea ei pentru o perioadă de 30 de zile. Cercetările continuând sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, respectiv complicitate la acces ilegal la un sistem informatic.” a declarat Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu

 

Cele trei femei au avut un plan bine pus la punct, una dintre ele a intrat în locuința bătrânei de 83 de ani, sub pretextul ca promovează produse de curățenie iar apoi altă femeie a intrat și ea înăuntru și a furat 6.000 de lei și un  plic în care era un card bancar și codul PIN aferent. Imediat după ce au plecat din casa bătrânei, cele trei femei au mers la un bancomat de unde au retras de pe cardul furat 5.000 de lei în mai multe tranșe. În următoarele zile, una dintre ele a mai retras și alți bani de pe card, câte 5000 de lei în mai multe tranșe, de la bancomate din Brăila și Focșani. În total, prejudiciul se ridică la 21.000 de lei.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.