Acum citesti:
Val de șoferi băuți și fără permis, în weekend, pe șoselele din județ
Intreg articolul 3 minute de lectura

Val de șoferi băuți și fără permis, în weekend, pe șoselele din județ

Val de șoferi băuți și fără permis, în weekend, pe drumurile din județ. Polițiștii au depistat în trafic mai mulți șoferi care s-au urcat la volan după ce au băut. Unii dintre ei nu aveau nici permis permis de conducere. Oamenii legii au descoperit însăși alte nereguli în trafic și au aplicat peste 400 de amenzi și au reținut zeci de permise.

”În perioada 4 – 6 mai a.c., polițiștii rutieri au constatat 23 de infracțiuni la regimul rutier, au reținut 33 de permise în vederea suspendării dreptului de a conduce și au aplicat 427 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 112.000 de lei.” a declarat Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu

Cea mai mare alcoolemie avut-o un bărbat de 62 de ani din Suceava care a fost oprit de polițiști pe strada Școala de Înot. Șoferul avea o îmbibație alcoolica în aerul expirat de 0,93 mg/l. Șoferul s-a ales cu dosar penal.  Tot băut la volan s-a urcat la volan și un tânăr de 28 de ani din Sibiu. Acesta a fost prins de agenții rutieri, în miez de noapte, pe Aleea Seviș. Acesta acesta avea o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat iar mai mult decât atât, nu are nici permis de conducere, astfel el s-a ales cu dosar penal pentru două infracțiuni. Un alt tânăr de 24 de ani din localitatea Chirpăr, fără permis, a condus băut un moped. Acesta a fost oprit de oamenii legii iar rezultatul alcooltestului a arătat o îmbibație alcoolică de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

 

Alți trei șoferi au fost prinși de polițiști la volan, deși nu au permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Un tânăr de 31 de ani din Cisnădie a fost oprit în trafic pe strada Cindrelu din oraș iar un sibian de 26 de ani a fost prins de polițiști pe Calea Gușteriței. Cel de-al treilea șofer care s-a ales cu dosar penal pentru conducere fără permis este un tânăr de 26 de ani, tot din Sibiu. Acesta a fost oprit de oamenii legii pe strada Dr. Dumitru Bagdasar și au constatat că pe lângă faptul că șoferul nu are permis, mașina pe care acesta o conducea este neînmatriculată, având aplicat un număr de înmatriculare fals. Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă. Polițiștii au continuat cercetările și au identificat și proprietarul mașinii, o femeie de 41 de ani care și ea s-a ales cu dosar penal pentru punerea în circulație a unui autovehicul neînmatriculat, cu numere false dar și pentru încredințarea autovehicului unei persoane fără permis de conducere.

Au fost depistați pe șosele și doi șoferi care aveau permisele de conducere suspendate. Unul dintre ei are 22 de ani și este din Sibiu iar celălalt este un tânăr din Tălmaciu. Acesta are 21 de ani și a fost oprit de agenții rutieri în Avrig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.