fbpx
Acum citesti:
Ziua Europei și Centenarul României au fost sărbătorite cu mare fast la Rășinari
Intreg articolul 2 minute de lectura

Ziua Europei și Centenarul României au fost sărbătorite cu mare fast la Rășinari

Sibienii cu mic, cu mare alături de oficialitățiile locale, consulii Germaniei, Italiei, Luxemburgului, Maltei, Norvegiei și Austriei în România au călătorit cu tramvaiul pe ruta Sibiu- Rășinari. Drumul a fost presărat cu povestioare despre Rășinari, despre Tramvai și au fost citite poezii scrise de Octavian Goga.  Diplomații menționați  și oficialitățile locale au fost întâmpinate  de rășinăreni cu pâine și sare, după care au gustat din tradiționale produse locale. Casa poetului Octavian Goga a fost unul dintre principale obiective turistice pe care le-au vizitat.  La finalul vizitei, primarul Răinarului, alături de oficialități și invitații speciali au sădit un vlăstar din stejarul generalului Traian Mosoiu plantat în 1918 în judet, acesta fiind un simbol al prieteniei și al întemeierii unor posibile relații de colaborare.

„Din puncul nostru de vedere am încercat să atingem două aspecte  și anume, cel al Centenarului deoarece la Rășinari a fost plantat un stejar care a dus la unirea României și crearea României Mari. Iar acum de Ziua Europei, încercăm să  consolidăm relațiile între țările Uniunii Europene și împreună să ne descoperim tradițiile locale, spre exemplu acum noi le prezentăm tradițiile noastre din Rășinari.”, a spus Bogdan Bucur, primarul Rășinarului.

Mediul diplomatic din zona 7 Centru se află într-o deplasare documentare în Mărginimea Sibiului – mai precis în Rășinari. Aceștia s-au arătat interesați  să afle mai mule date despre civilizația și tradiția, dar și de  Pavilionul Muzeal Multicultural. Cum i s-au părut bunătățiile pe care le-a degustat și care este părerea consului Luxemburgului despre țara noastră am aflat și noi.  „Am avut ocazia să cunoaștem comuna Rășinari și tradițiile specifice ale acestei zone. A fost o experiență interesantă și mă bucur că am avut ocazia să întâlnesc acești oameni. Mi-a plăcut foarte mult mâncarea locală de aici. Le voi spune luxemburghezilor mei să vină în vizită în Rășinari și îmi doresc să realizăm proiecte împreună.”, a precizat acesta.

Elevii rășinăreni și un Amsamblu de Muzică Populară din Republica Moldova au pregătit câteva momente artistice. La final, invitații de seamă alături de oficialități au revenit cu tramvaiul la Muzeul Astra, unde oaspeții au fost întâmpinați de către repezentanții muzeului.

Foto: Marius Neamțu

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.