fbpx
Acum citesti:
Sibiul, al 25-lea oraș în care funcționează Centrul de Informare Europe Direct
Intreg articolul 3 minute de lectura

Sibiul, al 25-lea oraș în care funcționează Centrul de Informare Europe Direct

Europe Direct Regiunea Centru își continuă activitățile de promovare europeană la nivelul Regiunii Centru. Cu ocazia Zilei Europei a avut loc și lansarea Centrului Europe Direct Sibiu, structura gazda Camera de Comert, Industrie si Agricultura Sibiu, în prezența a elevilor și părinții acestora ai uneia dintre școlile sibiene, dar și a oficialităților.  Cei 20 de copii din clasa a II-a A ai Școala Gimnazială Numărul 2 au fost actorii principali ai evenimentului de lansare a Centrului de Informare Europe Direct Sibiu. Micuții au prezentat câteva informații despre Europa, au spus poezii cu fiecare țară membră. Iar, la final au intonat imnul european „Oda Bucuriei”. Din 2013 și până în prezent, peste 7.000 de cetățeni au fost prin activitățile derulate în cadrul proiectului despre fondurile europene disponibile, tarifele reduse aplicate unitar la nivelul statelor membre UE, dar și despre alte programe susținute de Comisia Europeană.

„Centrul de la Sibiu este cel mai tânăr din rețeaua Europe Direct și suntem centrul cu numărul 25. Ne bucurăm că Ziua Europei cu lansarea centrului nostru. Realizarea acestui centru este pentru toți cetățenii care locuiesc în zona noastră și vor să fie la curent cu noutățiile despre Europa, dar fără să se lovească de formalități și birocrație.”, a spus Anca Muntean, managerul Centrului de Informare Europe Direct Sibiu.

Centrul Europe Direct este finanțat de către Reprezentanța Comisiei Europene în România și găzduit de ADR Centru. Sibiul este al 25 oraș care se alătură acestui proiect, cu această ocazie la eveniment au fost prezenți și reprezentanții centrelor din Făgăraș și Vâlcea. Centrul Europe Direct Vâlcea este primul centru din ţară care funcţionează în cadrul şi sub egida unei biblioteci judeţene.

„Biblioteca Județeană din Vâlcea, ea fiind structura gazdă a acestui Centru Europe Direct  are o experiență în acest domeniu puțin mai mare. Din 2004 găzduim un centrul de informare despre Europa folosnd fonduri de preaderare. Lucrăm cu tinerii, mai exact cu liceeni, însă facem evenimente și pentru un public mai larg, spre exemplu în acest an vom avea o Campanie de Informare despre rolul parlamentului european în comunitățiile locale.”, potrivit managerul Centrului de Informare Europe Direct Sibiu.

Cele 25 de centre sunt găzduite fie de biblioteci, de Camerele de comerț sau chiar de consilii județene. Iar crearea unui astfelt de centru și în județul Sibiu a fost demult gândită. Centrul este dedicat tuturor persoanelor, indiferent de vârstă, iar ușile acestuia sunt deschise oricând pe parcursul întregului an. Centrul de Informare Europe Direct Sibiu are sediul pe strada Telefoanelor numărul 1.

„Astfel de evenimente în Sibiu sunt obligatorii penrtru că sibienii chiar aveau nevoie de deschiderea acestui centru. Este un loc unde oamenii pot primii informații despre drepturile și obligațiile lor,  despre strategiile Uniunii Europene, programele de finanțare, rambursabile și nerambursabile. Acest centru vine în sprijinul cetățenilor.”, a precizat Adela Muntean, prefectul județului Sibiu.

Foto: Institutia Prefectului – Judetul Sibiu

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.