Acum citesti:
Scandal cu iz penal la Scoala din Cornatel
Intreg articolul 3 minute de lectura

Scandal cu iz penal la Scoala din Cornatel

UPDATE – Ce spune Inspectoratul Școlar Județean Sibiu despre conflictul de la Cornățel

Reprezentanții Inspectoratului Școlar al Județului Sibiu se declară îngrijorați și indignați de aspectele generate de conflictul care a avut loc miercuri, 16 mai, între două cadre didactice din Școala Gimnazială Cornățel, structură a Școlii Gimnaziale Roșia. 

 Decizia conducerii unității școlare, de începere a cercetării disciplinare a celor două cadre didactice, reprezintă o normalitate, deoarece astfel de cazuri nu trebuie tolerate, mai ales atunci când sunt generate de persoane care se ocupă de educația elevilor. Menționăm că decizia de posibilă sancționare a cadrelor didactice, în conformitate cu Legea 1/2001, Legea Educație Naționale, este deținută doar de către Consiliul de Administrație al unității de învățământ.

ȘTIREA INIȚIALĂ

O invatatoare a fost agresata fizic si verbal de catre un barbat, dupa ce intre ea si sora acestuia a izbucnit un conflict. Cele doua femei, ambele invatatoare, s-au luat la cearta dupa iesirea de la Evaluarea Nationala de clasa a IV-a.

Vazand ca nu face fata conflictului, una dintre femei si-a chemat fratele in ajutor. Barbatul, in varsta de 26 de ani, dornic sa ii dea surorii sale in varsta de 29 de ani castig de cauza, a agresat-o pe cealalta invatatoare in varsta de 44 de ani.

„In data de 16 mai in jurul orei 12.30 directorul Scolii Generale din localitatea Rosia a sesizat politistii Sectiei 1 Politie Rurala Selimbar despre faptul ca la Scoala din Cornatel, unitate de invatamant subordonata, pe fondul unui conflict spontan, intre doua cadre didactice, invatatoare, fratele uneia dintre ele a bruscat-o si i-a adresat injurii celeilalte.”, spune Elena Welter, purtatorul de cuvant al IPJ Sibiu.

Ca si cum nu ar fi fost de ajuns, scandalul a continuat si la Scoala din Rosia. Directorul unitatii de invatamant de aici a incercat aplanarea conflictului, asa ca a intrat si el in colimatorul fratelui scandalagiu.

„Dupa conflict cele trei persoane implicate s-au deplasat la Scoala Generala din Rosia unde barbatul a continuat sa adreseze injurii directorului unitatii de invatamant si altor persoane prezente. In acest moment, la nivelul Sectiei 1 Politie Rurala Selimbar sunt inregistrate doua plangeri, una din partea persoanei agresate si una din partea directorului unitatii, ambele indreptate impotriva barbatului in cauza.”, mai spun reprezentantii Politiei.

Politistii au deschis un dosar penal privind savarsirea infractiunii de loviri sau alte violente, amenintare si tulburarea linistii si ordinii publice. Cercetarile continua sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Sibiu.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.