13.3 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Școala de vară a Ministerului Apărării Naționale, la Sibiu. VIDEO

Cele mai citite

A treia ediţie a „Şcolii de vară a Ministerului Apărării Naţionale” se desfășoară, în perioada 21 – 25 mai, la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.
La activitate, organizată de Direcția informare și relații publice și de Statul Major al Apărării, vor participa 60 de elevi şi studenţi din sistemul de învăţământ militar.
„Şcoala de vară reprezintă o oportunitate de pomovare a excelenţei în sistemul de învăţământ militar, care oferă participanților posibilitatea de a realiza schimburi de experienţă, de a-și îmbunătăţi cunoştinţele fundamentale şi abilităţile de leadership. Obiectivul principal îl reprezintă dezvoltarea unor noţiuni de bază în domeniul managementului militar, ceea ce reprezintă un bun prilej de consolidare a cooperării între unităţile şi instituţiile de învăţământ militar”, transmit organizatorii.
În cadrul proiectului, reprezentanți ai conducerii Ministerului Apărării Naționale, personalităţi din mediul academic militar şi civil, jurnaliști acreditați la M.Ap.N. vor susţine prelegeri pe diverse teme de actualitate şi vor interacţiona cu elevii şi studenţii participanţi.
Pe parcursul celor patru zile, tinerii se vor familiariza cu problematica domeniilor de activitate ale Forţelor Terestre și Forțele pentru Operații Speciale. Astfel, vor asista la prima lecţie de supravieţuire în Tabăra de instrucție „Perii Dăii”, unde vor primi noțiuni despre abordarea practică a unor tehnici de supravieţuire în mediul terestru, hrănirea în condiţii de campanie și prezentarea diferitelor moduri de procurare a hranei din natură.
De asemenea, participanții vor vizita Muzeul Național Brukenthal, Complexul Național Muzeal „ASTRA”, Gradina Zoologică și Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Copșa Mică are o autospecială de stingere a incendiilor

După ani de numeroase încercări de a obține o autoutilitară funcțională de stingere a incendiilor, acest lucru s-a realizat...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect