Acum citesti:
FOTO: Zeci de percheziții la traficanți de droguri de mare risc
Intreg articolul 2 minute de lectura

FOTO: Zeci de percheziții la traficanți de droguri de mare risc

Polițiștii de la combaterea criminalității organizate și procurorii DIICOT au făcut astăzi 24 de percheziții  în Sibiu, Mediaș și Cluj-Napoca, în locuințele mai multor traficanți de droguri de risc și mare risc. Liderii rețelei sunt din județul Sibiu iar aceștia sunt suspectați și de acte de violență. Anchetatorii au dus la audieri 60 de persoane cercetate în acest dosar.

”Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate au efectuat 24 de percheziții domiciliare pe raza municipiilor Sibiu, Mediaș și Cluj – Napoca și au pus în executare mai multe mandate de aducere într-un dosar penal privind comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, de substanțe susceptibile  a avea efecte psihoactive, precum și trafic internațional de droguri de mare risc. Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2016 – 2018, în județul Sibiu s-a constituit o grupare de criminalitate organizată specializată în procurarea, distribuirea și comercializarea drogurilor. În urma investigațiilor, polițiștii au stabilit că persoanele cercetate ar fi procurat droguri din străinătate, le-ar fi livrat la mai multe adrese din județele Sibiu și Cluj și ulterior le-ar fi comercializat pe raza județului Sibiu, acestea fiind bănuite inclusiv de acte de violență.” a eclarat Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu
În urma perchezițiilor, polițiștii au confiscat mai multe obiecte electronice, bani dar și mai multe cantități de masă vegetală susceptibilă să conțină substanțe cu efect psihoactiv.
60 de persoane au fost duse la auderi, la sediul DIICOT Sibiu iar cercetările continuă în acest dosar de amploare.
Polițiștii din Sibiu au fost spriiniți de colegi din Alba Iulia, Hunedoara, Cluj-Napoca, Târgu-Mureș, Brașov dar și din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu și Centrului Chinologic Sibiu. Au participat și luptători de acțiuni speciale din țară dar și jandarmi din Sibiu.

 

 

 

 

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.