12.9 C
Sibiu
marți, aprilie 16, 2024

VIDEO. Cinci curse întârziate la Aeroportul din Sibiu, din cauza incidentului de joi seară

Cele mai citite

UPDATE, ora 19.30: Ca urmare a acestui incident, cinci curse vor decola cu întârziere, spun reprezentanții Aeroportului Internațional de la Sibiu. „Estimăm că au fost afectați  650 de pasageri”, adaugă aceștia.
Cursele la care se face referire sunt Basel, Antalya, două curse Munchen și Londra.
UPDATE, ora 18.45: Activitatea a fost reluată în Aeroportul Internațional de la Sibiu.
UPDATE, ora 18.30: Spray-ul a fost găsit de către lucrătorii Poliției Transporturi Sibiu, într-un container, respectiv cutie pentru depozitare a obiectelor interzise zborului.
„A fost găsit un spray cu substanță care provoca iritații, presiune la nivelul căilor respiratorii și ochilor. Împreună cu instituțiile cu rol în gestionarea unor astfel de situații, ISU Sibiu a luat măsura evacuării persoanelor din Aeroport. După identificarea substanței, activitatea va fi reluată în Aeroport”, spune ISU Sibiu.
La fața locului sunt prezente și reprezentanți SRI, ai Poliției de Frontieră, Comitetului Județean, prin prefectul Sibiului Adela Muntean și alți reprezentanți din CJSU.
Știre inițială
Aproximativ 400 de persoane au fost evacuate din Aeroportul Internaţional de la Sibiu. Potrivit Ramonei Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, se pare că este vorba despre o substanţă necunoscută emanată în AIS. Nu sunt înregistrate victime.
La faţa locului intervine Detaşamentul Sibiu, cu autospeciale de intervenţie pentru cercetarea şi identificarea substanţei.
Au fost prelevate probe de aer în vederea identificării substanței de către pompieri. Probele au fost introduse în aparatul din dotarea autospecialei. Nicio persoana nu are nevoie de îngrijiri medicale.
„ISU Sibiu a fost solicitat să intervină la Aeroportul Sibiu pentru identificarea unei substanțe necunoscute, emanate în aeroport. Imediat, la locul evenimentului s-au deplasat echipaje de pompieri cu autospeciale de intervenție și ambulanțe Smurd. Echipa CBRN a ISU Sibiu a acționat imediat pentru prelevarea probelor de aer, în vederea identificării substanței”, spune Ramona Nistor.
https://www.facebook.com/164059226972348/videos/1977646128946973/
 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Se apropie vacanța de primăvară a elevilor. Câte zile libere vor avea copiii

Vacanța de primăvară pentru copiii de grădiniță, elevi și profesori începe sâmbătă, 27 aprilie, și durează 11 zile, până...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect