Acum citesti:
3 zile de Festival al Vinului, în septembrie
Intreg articolul 2 minute de lectura

3 zile de Festival al Vinului, în septembrie

Timp de trei zile, începând cu 21 septembrie, Piața Regele Ferdinand I din Mediaș, se transformă într-un centru de degustare a vinurilor, preparatelor culinare și a muzicii live de mai multe genuri, la prima ediție Weinfest.

Aceste zile sunt dedicate vinului, gastronomiei și culturii. Cei prezenți vor avea posibilitatea sa deguste vinuri atât din zona Târnavei, cât și din alte zone a României, și vor putea achiziționa produsele prezentate în cadrul festivalului. Gama diversificată a produselor gastronomice va fi oferită de micii producători locali și din zonă. Pentru degustare este necesară achiziționarea unui “Talon de degustare”. Prin intermediul acestui talon se pot face zece degustări de vin de la cramele participante la festival.

Pe perioada celor trei zile vor avea loc și diferite concerte. Ziua de vineri va avea un sentiment inconfundabil de festival. Vor concerta trupe independente din toată țara, cu stiluri cât mai variate de la hip-hop la dream pop-experimental, Jazz, ska-reggae si alternative pop.

Sâmbătă, concertele vor debuta cu Zmei 3, un proiect de jazz fermecător care cântă Rough Romanian Soul, urmat de mult îndrăgita trupă Desperado, care cântă “Country-Rock made in Transylvania”, iar seara se va încheia cu formația Taxi, cea mai sinceră și nonconformistă trupă pop-rock din România.

Duminică, cei prezenți la festival vor fi încântați de un duet splendid de pian și vioară și muzică romantic stil Indie-Folk.  Festivalul se va încheia cu muzică folk si pop rock reprezentați de artiștii locali.

Evenimentul este realizat de Asociația Culturală Pusteblume, Asociația Locului Natal si Asociația Ardealul Mediaș în parteneriat cu Primăria Mediaș, prin Direcția pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret Mediaș si Forumul Democrat German.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.