Acum citesti:
Joi începe Festivalul de Film Horror&Fantastic Lună Plină, la Biertan
Intreg articolul 4 minute de lectura

Joi începe Festivalul de Film Horror&Fantastic Lună Plină, la Biertan

Amatorii de filme horror și fantastice sunt așteptați între 9 și 12 august, la Biertan, la ediția 2018 a Festivalul de Film Horror&Fantastic Lună Plină. Primul eveniment din România axat în exclusivitate pe cinema-ul horror și fantastic, Festivalul Filmului Horror & Fantastic – Lună Plină, inițiat în 2012, are loc anual la Biertan și oferă publicului cele mai bune producții horror și fantastice, repere ale genului, dar și filme noi. Anul acesta, festivalul debutează în 9 august și oferă publicului amator foarte multe filme.

Un total de 10 filme vor concura anul acesta pentru votul publicului, exprimat, ca de obicei, cu un țăruș înfipt în panoul cu titlul filmului. Dacă primele șase filme sunt despre călătorii care eșuează în cele mai înfricoșătoare moduri, ultimele patru tratează natura umană și câteva moduri în care ea poate fi pervertită. În total, cinefilii se vor putea delecta cu 42 de filme, lungmetraje și scurtmetraje, de groază, în cadrul ediției din acest an. Printre proiecții care dau fiori, spectatorii vor avea parte și de evenimente muzicale în premieră.

Anul acesta CelloFun, împreună cu Irina Margareta Nistor, se întorc la Biertan pentru un nou cine-concert, de văzut în premieră absolută, sub cerul liber, în Grădina Melies, sâmbătă seara (11 august, ora 21.30). Spectatorii vor descoperi primul film independent din istorie și practic episodul pilot al genului horror, Studentul din Praga, cunoscut și sub numele Târg cu Satana, în regia lui Paul Wegener și Stellan Rye, datând din 1913. Povestea despre un tânăr student îndrăgostit fără speranță de o frumoasă contesă, care face un târg cu un vrăjitor și ajunge astfel să își piardă propria reflexie, va fi acompaniată live de muzica originală aCelloFunși pasaje din Alfred de Musset citite de Irina Margareta Nistor. „O poveste obsedantă, sentimentală și, firește, stranie semnată de un maestru al genului, genialul Edgar Alla Poe, care a fascinat cineaștii și i-a scăpat de uitare chiar și după aproape un secol!”, spune Irina Margareta Nistor despre film.

Un alt eveniment muzical în premieră va fi un concert de orgă, care va avea loc duminică, 12 august, la ora 11.30, în Biserica Evanghelică din Biertan. Spectatorii vor avea ocazia unică de a descoperi interiorul bisericii gotice de secol XVI, monument Unesco, în acorduri din Felix Mendelssohn, Marci Enrico Bossi, Max Reger, Ralph Vaughan Williams și Leon Beollmann, interpretate de celebrul organist italian Michele Bravin. Trecut prin școli de renume (Conservatorul „Giuseppe Tartini” din Trieste, Conservatorul „Benedetto Marcello” din Veneția, Academia Internațională de Orgă din Haarlem) Michele Bravin este profesor de istoria muzicii și de orgă, dirijor, pianist, în primul rând organist cu o experiență de 32 de ani și o pasiune pe măsură.

Pentru ritmuri mai alerte spectatorii vor fi invitați, în fiecare seară după program, la terasa La Țăruș, unde vor pune muzică doi DJ ne neratat: DJ Indjstione și Andrei Puiu.

Anul trecut, cinefilii pasionați de filme de gen au putut vedea, timp de patru zile, 10 lung-metraje și 19 scurt-metraje, alese dintr-un total record de 1.500 de filme înscrise. Festivalul „Lună Plină” este primul eveniment din România axat în exclusivitate pe cinema-ul horror și fantastic și are loc anual la Biertan. Organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și prezentat de Festivalul Internațional de Film Transilvania, „Lună Plină” intenționează să ofere publicului cele mai bune producții horror și fantastice, deopotrivă clasice și moderne, filme care fie au devenit repere ale cinema-ului de gen, fie sunt pe cale să devină.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.