15.2 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Firea: O retragere a lui Liviu Dragnea ar fi benefică pentru partid şi pentru ţară

Cele mai citite

Primarul general, Gabriela Firea, a apreciat marţi, la TVR, că o retragere a lui Liviu Dragnea de la conducerea Partidului Social Democrat „ar fi benefică”, în cazul în care liderul PSD nu reuşeşte să îşi schimbe modul de lucru, acela de a se consulta „doar cu două-trei persoane”.
„Este doar punctul meu de vedere, nu m-am consultat cu alţi colegi. Din punctul meu de vedere, da (ar trebui să facă un pas în spate, n.r.). (…) Este doar punctul meu de vedere, nu m-am consultat cu nimeni, nu am cerut acceptul nimănui. Ori schimbă modul de lucru şi renunţă la a se mai consulta doar cu două-trei persoane – multe care nici nu fac parte din Guvern – deci ori schimbă total modul de lucru, dar nu cred că poate să lucreze în acest sens, pentru că ar fi făcut-o – dacă poate, ar fi minunat – dacă nu, cred că o retragere ar fi benefică pentru partid, dar nu atât mai puţin pentru partid, cât pentru ţară”, a precizat Firea, întrebată fiind dacă Liviu Dragnea ar trebui „să facă un pas în spate”.
În ce priveşte persoanele cu care se consultă Dragnea, Firea a menţionat că sunt „câţiva apropiaţi”, mai mult din afara partidului, iar apropiaţii din interiorul partidului sunt „din ce în ce mai puţini”.
„În ceea ce priveşte propunerile legislative sau iniţiativele guvernamentale care sunt cu impact public, care sunt mai sensibile, care trebuie comunicate şi explicate în mod public, cred că ar fi fost mult mai înţelept şi democrat să discute anterior cu membrii BPN, cu membrii Comitetului Executiv, pentru a găsi cele mai bune soluţii. A crede că doar un consilier sau a crede că doar un consultant deţine adevărul absolut nu este în regulă. De ce? Pentru că întreaga echipă suferă. Nu acei consilieri sau nu acei consultanţi decontează, ci noi toţi, ca echipă. (…) Este nedemocratic ca vicepreşedinţii partidului şi membrii comitetului executiv să afle lucruri importante despre Guvern şi Parlament de pe surse, de pe site-uri”, a afirmat Firea.
Potrivit acesteia, sunt mulţi membri ai PSD, chiar vicepreşedinţi, care după căderea Guvernului Tudose au aflat „pe surse” sau din presă care sunt candidaţii pentru funcţia de premier. Firea a adăugat că acest lucru „nu este normal”.
„Seara a propus-o pe doamna Carmen Dan. Pentru că au fost câţiva colegi pe care i-a chemat şi s-au opus, a schimbat cu doamna Dăncilă, dar restul, practic, aflau pe surse”, a declarat ea.
Întrebată de ce s-au opus membrii PSD consultaţi unei nominalizări a lui Carmen Dan, Firea a răspuns că nu a fost de faţă, dar că aceştia i-au spus că „nu poate fi tot Guvernul de la Teleorman”.
„Doamna Dăncilă, având această anvergură europeană, nu a fost considerată ca o exponentă a judeţului Teleorman. S-a considerat că este un europarlamentar român, la al doilea mandat, cu o relaţie bună la Bruxelles cu oameni politici influenţi din Europa. Spun sincer că am susţinut-o şi că Bucureşti a fost prima organizaţie, împreună cu Ilfov, care i-am acordat public susţinere şi chiar nu regret acest lucru”, a declarat Firea.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Retrospectivă. Primarii Sibiului 1990 – 2024

Activitatea Primăriei Sibiu, după Revoluția din 1989, se împarte în două perioade distincte: înainte și după Klaus Iohannis, în...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect