fbpx
Acum citesti:
Mașină spartă de hoți. Au furat 500 de lei și mai multe bunuri
Intreg articolul 2 minute de lectura

Mașină spartă de hoți. Au furat 500 de lei și mai multe bunuri

În ultimele 24 de ore, un sibian a reclamat polițiștilor faptul că persoane necunoscute i-au sustras din autoturism suma de 500 de lei și produse cosmetice. Autoturismul era descuiat, parcat pe o stradă din municipiul Sibiu. Polițiștii sibieni au deschis un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt și desfășoară activități în vederea identificării autorilor și aplicării măsurilor legale.

Semnificativ, în acest context, este și faptul că peste 80% din cele 155 de furturi din autovehicule înregistrate la nivelul Poliției Sibiu, în primele 9 luni ale acestui an, au fost comise în timp ce mașinile în cauză erau lăsate descuiate, unele chiar cu cheia în contact, sau bunurile de valoare (genți, bani, electronice) erau lăsate la vedere.

Polițiștii atrag atenția șoferilor și proprietarilor de autoturisme ca, la părăsirea autovehiculului, să acționeze sistemul de închidere al portierelor și geamurilor, indiferent de locul unde este oprită mașina sau de durata staționării. Grija protecției propriilor bunuri vizează inclusiv mașina.

De asemenea, șoferilor și proprietarilor de autoturisme le este recomandat să nu își lase lucrurile personale la vedere – pe bord, banchete ori în torpedo. Cel mai sigur mod de adăpostire a acestora îl reprezintă portbagajul, care trebuie să fie asigurat corespunzător. Totodată, recomandăm ca bunurile de valoare (precum laptopul, telefoanele mobile, aparatele GPS etc.) să nu fie lăsate în autoturisme pe timpul staționării, indiferent de perioada în care proprietarul părăsește autoturismul – hoții au nevoie de doar câteva secunde pentru a acționa.

În egală măsură, vă sfătuim să nu vă lăsați la vedere genți ori poșete, chiar dacă nu conțin bunuri de valoare, întrucât acestea reprezintă principala atracție a hoților, care nu știu acest lucru și care vor acționa pentru a vi le sustrage. Documentele personale ori cheile de la mașină, locuință sau birou, nu vor fi lăsate niciodată în autoturism, cu atât mai puțin la vedere.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.