fbpx
Acum citesti:
Impadurire la Copsa Mica – Valea Viilor
Intreg articolul 2 minute de lectura

Impadurire la Copsa Mica – Valea Viilor

Președintele Rotary Internațional din mandatul 2017-2018, Ian Riseley, a lansat o provocare în discursul său de la Adunarea Generală de la San Diego: ca fiecare club Rotary să planteze câte un copac pentru fiecare membru al său .

Districtul 2241 Romania – Republica Moldova  cu un obiectiv ambițios , acela de a planta 1 milion de copaci, depășește cu mult provocarea lansată la nivel internațional. Cu ajutorul celor peste 6.000 de rotarieni, rotaractieni și interactieni, Rotary România și Republica Moldova  va reuși să aibă un impact real asupra dezvoltării durabile a comunităților noastre și asupra mediului  înconjurător.

Acest proiect continua si in mandatul 2018-2019 , iar la propunerea Asistentului de Guvernator Claudiu Gavrea, cluburile din aceasta zona –  Rotary Club Medias(Presedinte Mircea Marginean), Rotary Club Sibiu(Presedinte Lucian Secelean), Rotary Club Cibinium Sibiu(Presedinte Aurelia Draghici), Rotary Club Sighisoara(Presedinte Cristina Urdea) si Rotary Club Blaj(Presedinte Alin Jidvean) s-au unit intr-un efort comun …. Acela de a planta minim 2.000 puieți în toamna anului 2018.

Activitatea  va fi organizată in perioada 12-13 octombrie 2018  și vor participa membri Rotary din cele 5 cluburi , dar și membri Rotaract și Interact . Romgaz SA Medias – o companie care s-a implicat permanent in comunitatea locala , in sprijinirea activitatilor care vizeaza protectia mediului , s-a alaturat acestui proiect implicandu-se in sustinerea sa . Parteneriatul Romgaz – Rotary va arăta implicarea celor 2 entități în viața comunității și susținerea efortului de creștere a  nivelului  de viață a locuitorilor din zonă.

Zona Copșa Mică – Valea Viilor este cea aleasă pentru a realiza activitatea de plantare ,având sprijinul Direcției Silvice Sibiu prin Directorul institutiei Robert Blaj si al membrilor Ocolului Silvic Medias.

Parteneriatul încheiat la nivel central între Rotary District 2241 Romania- Republica Moldova și Romsilva se transpune pe plan regional în acest proiect prin susținerea  Direcției Silvice Sibiu , care asigura  materialul saditor care urmează a fi plantat.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.