6.1 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

Eroii căzuți la datorie pe teritoriul României, cinstiți în Pădurea Dumbrava

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Eroii români și străini căzuți la datorie pe teritoriul României au fost cinstiți, luni dimineață, la Monumentul Eroilor din Pădurea Dumbrava.
Evenimentul, organizat de Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” în colaborare cu Consulatul German, Instituţia Prefectului, autorităţile publice locale şi Mitropolia Ardealului, a cuprins o ceremonie de depuneri de coroane şi jerbe de flori pentru cinstirea memoriei eroilor.
În cadrul manifestării, au fost susținute alocuțiuni și a fost oficiată o scurtă slujbă relugiiasă.
“Comemorăm, astăzi, ostașii români care s-au jertfit pentru apărarea pământului strămoșesc și pentru reîntregirea neamului, dar și militarii străini căzuți în luptă aici, în cele două războaie mondiale. Indiferent de idealul care i-a mânat în luptă, ei și-au făcut datoria de ostași până la capăt. Astăzi, trăim într-o Europă unită, pacificatoare și democratică, în care România are idealuri și interese comune cu statele partenere. Construim viitorul împreună, respectându-ne trecutul și cinstindu-ne înaintașii”, a subliniat subprefectul Horațiu Marin, în alocuțiunea rostită în fața Monumentului Eroilor din Pădurea Dumbrava.
Evenimentul s-a încheiat cu defilarea detaşamentului de onoare din cadrul Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect