fbpx
Acum citesti:
Copii bolnavi de scarlatină în grădinițele și școlile sibiene
Intreg articolul 2 minute de lectura

Copii bolnavi de scarlatină în grădinițele și școlile sibiene

În ultima vreme au fost raportate tot mai multe îmbolnăviri cu scarlatină în unintățile de învățământ din Sibiu. 11 cazuri au fost diagnosticate numai în luna noiembrie. De la începutul anului și până în prezent au fost confirmate 90 de îmbolnăviri.

”În luna noiembrie s-au îmbolnăvit de scarlatină 11 copii din județul Sibiu, cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani. Majoritatea cazurilor au fost sporadice, nefiind inregistrate focare.”, explică Krisztina Gaal, purtărorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Sibiu.

Luna aceasta 9 cazuri s-au înregistrat în grădinițe și 2 în școli. Epidemiologii DSP au depistat în noiembrie3 cazuri la Grădinița Cornățel,  câte două cazuri de scarlatină la Grădinița ”Căsuța Poveștilor” și la Grădinița 15 și câte un caz în Grădinița Gura Râului, Grădonița Cisnădie și școlile din Târnava și Avrig.

Scarlatina este una dintre bolile copilăriei, se manifestă ca o infecție în gât și este provocată de o bacterie numită ”streptococ beta-hemolitic grup A”. Boala este extrem de contagioasă și se transmite cu repeziciune atât la contacții din familie cât și la cei de joacă. Așa că izolarea bolnavului fie la domiciliu fie prin internare la Secția de Infecțioase este esențială.

Boala se manifestă prin durere puternică în gât, febră, vărsături, erupții cutanate, limbă zmeurie(roșie cu puncte albe), ganglioni măriți și dureroși în jurul gâtului, dureri de cap, dureri musculare.

Scarlatina poate fi prevenită prin păstrarea cu strictețe a regulilor de igienă.

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.