fbpx
Acum citesti:
Atenție! A început acțiunea “Foc de artificii”
Intreg articolul 2 minute de lectura

Atenție! A început acțiunea “Foc de artificii”

Ca în fiecare an, în perioada sărbătorilor de iarnă, polițiștii acționează pe linia prevenirii, identificării și combaterii evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deținerea, comercializarea, importul, depozitarea și folosirea articolelor pirotehnice atât de către persoanele fizice, cât și de către persoanele juridice. Î

n vederea realizării acestui scop și îndeplinirii obiectivelor propuse pe această linie, în perioada 19 noiembrie 2018-7 ianuarie 2019, la nivel național și, implicit, la nivelul I.P.J. Sibiu, se va derula acțiunea “Foc de artificii”.  Deşi majoritatea societăţilor comerciale respectă prevederile legale în domeniu, experiența anilor anteriori a demonstrat faptul că există şi societăţi sau persoane fizice care eludează legea, comercializând către populaţie şi terţi intermediari, articole pirotehnice interzise publicului larg, dar și viceversa, persoane fizice care achiziționează articole pirotehnice despre care au cunoștință că sunt interzise publicului larg.

Articolele pirotehnice constituie mărfuri periculoase, motiv pentru care transportul, depozitarea și, mai ales, folosirea acestora, necesită o atenție deosebită. În această perioadă se va acționa cu precădere în zona complexelor comerciale, a piețelor, târgurilor și a altor locuri de comercializare identificate, în vederea efectuării de verificări privind legalitatea operațiunilor de deținere și comercializare către populație a articolelor pirotehnice.

Până la această dată, la nivelul judeţului Sibiu sunt înregistrate 14 persoane juridice autorizate pentru deţinere, transport, folosire şi comercializare de articole pirotehnice (4 în Sibiu, 6 în Mediaş, câte unul în Ocna Sibiului și Avrig şi 2 în Șelimbăr). Nu sunt înregistrate persoane juridice autorizate pentru import de articole pirotehnice și nici depozite de articole pirotehnice.

Conform datelor existente în evidențele I.P.J. Sibiu, în perioada sărbătorilor de iarnă 2017-2018 au fost întocmite 18 dosare penale pentru nerespectarea prevederilor privind regimul materiilor explozive, fiind cercetate un număr de  26 persoane, retrase 3 autorizații pentru deținere, transport și comercializare articole pirotehnice din categoria F1 și indisponibilizată în vederea confiscării cantitatea de 874,6 kilograme articole pirotehnice din categoria celor interzise la comercializare publicului larg.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.