fbpx
Acum citesti:
FOTO – Clubul GreenIMPACT “Cocoșul de munte”, Rasinari, premiat la Gala Tineretului si Sportului Sibian 2018
Intreg articolul 3 minute de lectura

FOTO – Clubul GreenIMPACT “Cocoșul de munte”, Rasinari, premiat la Gala Tineretului si Sportului Sibian 2018

Miercuri, 4 decembrie 2018, a avut loc Gala Tineretului si Sportului Sibian 2018. În cadrul galei au fost decernate premii care au răsplătit activitatea de tineret și sport depusă de-a lungul anului 2018 de asociații, instituții, grupuri nonformale, structuri sportive, alte structuri care au avut activități în aceste domenii. Evenimentul a fost cofinanțat in cadrul programului național P2- Program de susţinere a acțiunilor de tineret al Ministerului Tineretului și Sportului precum și de Consiliul Județean Sibiu în cadrul Agendei Culturale 2018 prin Biblioteaca ASTRA Sibiu.

Clubul GreenIMPACT “Cocoșul de munte”, Rasinari a luat premiul pentru cel mai bun proiect care pune in evidență cultura gastronomică, traditii si obiceiuri, cu proiectul “Circuitul stanelor păstorești din Munții Cindrel”. Clubul a luat naștere în luna ianuarie 2018, cu sprijinul și la inițiativa Fundației Noi Orizonturi.

Liderii clubului, doamna profesoara Ileana Dămean și doamna profesoara Alexandra Bega, susținute de Primăria Comunei Rășinari, prin primarul Bucur Bogdan și de Școala Gimnazială ”Sava Popovici Barcianu” Rășinari prin doamna director Carmen Olteanu, au lansat ideea în localitate, tinerii fiind extrem de receptivi în a participa la activități. Scopul principal al clubului este acela de a promova patrimoniul local și eco-turismul cu ajutorul proiectelor de învățare prin serviciu în folosul comunității.

Întâlnirile de club săptamanale au fost găzduite de Şcoala Gimnazială ”Sava Popovici Barcianu” şi membrii au prins repede drag de activităţile pe care liderii le pregateau pentru ei şi prin care au început sa dezvolte diferite abilităţi de viaţă , precum comunicare, lucrul în echipă, negociere, responsabilitate, curaj, perseverenţă, totul pentru a putea aduce o schimbare semnificativă în comunitate.

”Circuitul stânelor păstorești din Munții Cindrel” a fost un proiect unic în țară, născut din ideea membrilor clubului de a valorifica una dintre cele mai vechi și mai frumoase îndeletniciri ale locuitorilor Rășinariului, păstoritul. Astfel, au conceput o broşură şi o hartă care ne poarta într-o adevarată aventură, în masivul Cindrel, alături de ciobanii din Răşinari, gata sa ne împărtăşească câteva din secretele celor mai bune mâncăruri făcute la stâna şi din legendele locale.

“Mulțumim Fundației Noi Orizonturi care ne-a provocat şi ne-a primit în familia GreenIMPACT, o rețea națională care numără acum 32 de cluburi de inițiativă comunitară pentru tineri și promovează programul de învățare prin serviciu în folosul comunității, cu focus pe patrimoniul local din eco-destinați. Suntem încântați ca am reușit, la nici un an de la înființare, sa implicam un numar mare de tineri si copii din comunitatea răşinăreană, în activități care îi dezvoltă pe toate planurile şi îi responsabilizează.

Premiul pentru cel mai bun Proiect de promovare a gastronomiei locale, tradițiilor si obiceiurilor, obținut la Gala Tineretului și Sportului Sibian 2018, ne onorează şi ne motivează să facem în continuare lucruri frumoase cu şi pentru tinerii din Rășinari si nu numai”, au precizat profesorii Alexandra Bega şi Ileana Dămean, cei doi lideri ai clubului de la Răşinari.

Premiu 1
Premiu 2
Premiu 3
Premiu 4
Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.