fbpx
Acum citesti:
Primul bancomat pentru monede virtuale instalat la Sibiu
Intreg articolul 4 minute de lectura

Primul bancomat pentru monede virtuale instalat la Sibiu

Aproximativ 500 de sibieni din cei 50.000 de români care au cont în Bitcoin investesc în monede virtuale. Începând de marți, Sibiul are un bancomat special pentru aceste criptomonede, acesta fiind situat în clădirea de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 13.
Primul client a sosit chiar în prima zi de funcționare, investind 21.000 de lei.
“Noi am fost într-o expansiune continuă. Până anul acesta, firma a avut patru ATM-uri, iar anul acesta ne-am decis să ajungem la 15. Practic, suntem în toată țara! Am ales să deschidem acum la Sibiu, pentru că este un oraş situat în centrul țării și era o zonă neacoperită de noi până acum. Sibiul este un oraș cu foarte mulți turiști, cultura este mai dezvoltată, plus că știm că avem clienți în zona aceasta. De obicei, clienții lucrează cu sume importante, dar sunt și clienți care rulează sume mai mici, pentru uzul zilnic”, a declarat Vlad Petrescu, directorul comercial al Bitcoin România.
Acesta este cel de-al 14-lea ATM instalat de Bitcoin România în țară și primul în Sibiu.
Suma minimă, atât la vânzare, cât şi la cumpărare, este de 500 lei.
Potrivit lui Vlad Petrescu, directorul comercial Bitcoin România, sunt aproximativ 500 de sibieni din cei 50.000 de români care utilizează Bitcoin.

Bitcoin Romania ATM permite vânzarea și cumpărarea de Bitcoin, dar și de alte două cryptomonede: Ethereum și Litecoin.
Un Bitcoin poate fi vândut cu 13088.13 lei şi cumpărat cu 14233.30 lei.

Cum se foloseşte bancomatul?

Vânzarea de Bitcoin la ATM poate fi realizată în câţiva paşi. Utilizatorul trebuie să aibă acces la propriul portofel pentru Bitcoin, dacă doreşte să îi vândă: se atinge ecranul pentru a activa ATM-ul; se selectează limba în care să fie afişate instrucţiunile; se selectează “Vinde Bitcoin”; se alege una dintre opţiunile “Între 1000 şi 3000 RON” sau “Mai mult decât 3000 RON” (în acest ultim caz e nevoie va fi nevoie şi de un act de identitate); se urmează instrucţiunile afişate pe ecran (introducerea numărului de telefon mobil şi scanarea actului de identitate la camera foto a ATM-ului, dacă s-a optat pentru o sumă mai mare de 3000 RON); se selectează suma dorită în lei (trebuie să fie multiplu de 50 RON); se selectează “Vinde”; ATM-ul va elibera un tichet de remitere, cu un cod QR la care se face plata în BTC în termen de 5 – 10 minute; tichetul trebuie păstrat în bune condiţii până la eliberarea numerarului; se aşteaptă confirmarea tranzacţiei pe blockchain (sistemul va trimite un SMS la numărul de telefon înregistrat, atunci când retragerea de numerar este posibilă); se selectează “Tichet de remitere”; se scanează codul QR al tichetului de remitere la camera foto a ATM-ului; ATM-ul face plata.
Cei care vor să cumpere Bitcoin de la ATM trebuie să urmeze paşii: se atinge ecranul pentru a activa ATM-ul; se selectează limba în care să fie afişate instrucţiunile; se selectează “Cumpără Bitcoin”; se alege una dintre opţiunile “Mai puţin de 1000 RON”, “Între 1000 şi 3000 RON” sau “Mai mult de 3000 RON” (în acest ultim caz e nevoie va fi nevoie si de un act de identitate); pentru sumele mai mari de 1000 RON, va urma introducerea numărului de telefon mobil şi, ulterior, a codului primit prin SMS; se scanează codul QR al portofelului; în absenţa acestuia, se poate genera un portofel de hârtie (paper wallet) – click pe “Nu aveţi portofel” şi apoi pe “Tipăreşte portofel” – şi se scanează codul astfel obţinut; se introduc bancnotele în aparat, una câte una (aparatul acceptă bancnote RON de orice valoare între 1 şi 500); când se ajunge la suma dorită, se dă click pe “Cumpără”; click pe “Print receipt”; ATM-ul va elibera un bon de cumpărare.

 

2
Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.