fbpx
Acum citesti:
Sibiul mai are disponibile doar 6000 de doze de vaccin impotriva gripei
Intreg articolul 2 minute de lectura

Sibiul mai are disponibile doar 6000 de doze de vaccin impotriva gripei

Campania de vaccinare impotriva gripei se deruleaza intr-un ritm alert la Sibiu. In 2 luni de cand a fost demarata imunizarea populatiei au fost vaccinate peste 20.000 de persoane. La momentul de fata, in stocul unitatilor spitalicesti si medicilor de familie mai sunt disponibile un numar de 6000 de doze de ser imunizant.

Medicii spun ca vaccinarea este singura metoda sigura de prevenire a complicatiilor in cazul imbolnavirii cu virus gripal.

“La nivel global, vaccinarea antigripala este cea mai eficienta masura de prevenire a gripei si reduce semnificativ numarul de: imbolnaviri, vizite la medic, spitalizari si cazuri care necesita terapie intensiva. La nivel individual, vaccinarea antigripala ne poate salva viata, intrucat reduce cu 60-80% rata de deces prin complicatii. Prin urmare, dintre cele 129 decese confirmate cu gripa in Romania in sezonul trecut, doar 1% erau persoane vacinate.”, spune dr. Georgeta Marga, Medic sef Compartiment Epidemiologie.

Medicii mai spun si ca este extrem de gresita perceptia conform careia doar persoanele trecute bine de prima tinerete trebuie sa primeasca serul imunizant. Vaccinarea impotriva gripei nu trebuie sa lipseasca nici de la persoanele care sufera de boli endocrine, boli pulmonare cronice, boli de inima sau rinichi, boli ale ficatului, boli neurologice sau obezitate.

In ultima saptamana in jdetul Sibiu s-au vaccinat un numar de 2363 de persoane. Numarul total al imunizatilor prin vaccinare impotriva gripei este de 22.354. Aproape 50% dintre cei care au mers sa isi faca vaccinul sunt sibieni cu varste de peste 65 de ani.

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.