fbpx
Acum citesti:
Bani americani pentru Bisericile fortificate din Transilvania
Intreg articolul 2 minute de lectura

Bani americani pentru Bisericile fortificate din Transilvania

De aproape 3 ani de zile, in Transilvania, se reconditioneaza vechi biserici sasesti, cu bani proveniti din Statele Unite. Din 2016 de cand a inceput proiectul si pana in prezent, in cadrul programului “Punerea in siguranta a trei biserici fortificaste:bune practici pentru mestesugurile traditionale si dezvoltarea comunitatii”, americanii au dat bani, prin Departamentul de Stat al SUA pentru 3 biserici fortificate.

Lucrarile pentru doua dintre ele au fost finalizate in Agarbiciu si Movile iar pentru cea de-a treia s-a inmanat cecul vineri. Este vorba despre lucrari care vor avea loc la o biserica fortificata din judetul vecin Mures. Suma alocata este de 24.900 de dolari iar cecul a fost inmanat de catre insusi Ambasadorul Statelor Unite in Romania, domnul Hans Klemm.

Acesta a declarat ca banii pe care ii aloca in fiecare an SUA sunt o oportunitate inclusiv pentru Romania de a-si finanta proiectele religioase sau culturale.

“Desi vorbim despre o suma modesta, pentru noi este o modalitate de a respecta cultura Romaniei si de a ajuta la conservarea ei. Vorbim despre un fond mondial. In fiecare an se organizeaza o competitie la care pot participa organizatii din intraga Romanie si din intreaga lume.

Finantarea oferita astazi este o extensie a finantarii oferite in 2016 dar competitia globala este in continuare deschisa  iar daca aceasta organizatie reuseste sa se inscrie si sa concureze eficient impotriva altor organizatii din Europa si din Romania ne-am pute intalni aici cu un nou cec.”, a declarat vineri la Sibiu, Hans Klemm, Ambasadorul SUA in tara noastra.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.