fbpx
Acum citesti:
VIDEO: Avalanșă mare la Bâlea Lac, casuțele comercianților îngropate în zăpadă
Intreg articolul 2 minute de lectura

VIDEO: Avalanșă mare la Bâlea Lac, casuțele comercianților îngropate în zăpadă

O avalanșă de mari dimensiuni s-a produs în Munții Făgăraș. Zăpada s-a desprins de pe creste și a căzut până la Bâlea Lac, în parcarea de lângă tunelul de trecere în județul Argeș. Mai multe căsuțe folosite de comercianți au fost îngropate în zăpadă.

”Avalanșa aceasta a fost mai mare decât suntem noi obișnuiți pentru că a nins foarte mult, s-a depus în ultimele zile un strat de zăpadă de aproximativ 70 de centimetri, s-a depus pe un strat de gheață și a devenit instabil. Avalanșa s-a produs noaptea, din cauza întunericului și a ceții, colegii mei nu au văzut decât a doua zi. Chioșcurile din zona tunelului erau acoperite de un strat de zăpadă iar avalanșa a venit peste și le-a distrus acoperișurile. Pagubele sunt relativ minore iar din fericire nu au fost victime.” a declarat Adrian David, șeful Serviciului Salvamont Sibiu
Riscul de producere a avalanșelor este ridicat, de gradul 4 pe o scară de la 1 la 5, astfel că există pericol în continuare. Turiștii sunt avertizați să nu se aventureze pe munte. Accesul la Bâlea Lac se face numai cu telecabina.

VIDEO: Salvamont Sibiu

 

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.