fbpx
Acum citesti:
Copiii din centrele de plasament au impodobit bradul la DGASPC
Intreg articolul 2 minute de lectura

Copiii din centrele de plasament au impodobit bradul la DGASPC

Mai bine de 50 de copilasi proveniti din toate centrele de plasament din judetul Sibiu au impodobit astazi bradul in curtea DGASPC. Pentru aceasta actiune participantii s-au pregatit temeinic. Mai intai au confectionat globuri si podoabe reciclabile avand ca tema “Centenarul” iar mai apoi au invatat colinde. Conducerea institutiei si-a propus ca traditia impodobirii bradului sa devina un obicei tinut in fiecare an.

“Mi-a venit ideea cu bradul impodobit cu si pentru copiii din centrele de plasament pentru ca de Craciun nu trebuie sa fie nimeni singur si, in general impodobirea brdului este o activitate de familie de caldura si de apropiere chiar daca afara este foarte frig. Bradul DGASPC, cu si pentru copii este bradul Centenarului care arata ca trebuie sa fim apropiati de oamenii aflati in nevoie.”, spune Laura Vilsan, directorul DGASPC.

Printre cei care s-au bucurat in cursul zilei de marti de impodobirea bradului la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului se numara si cei 7 copilasi institutionalizati dupa ce locuinta improvizata in care isi duceau existenta a luat foc. Pentru ei dar si pentru multi alti copii a fost probabil prima oara cand au avut ocazia de a participa la o astfel de activitate.

Toti cei prezenti au primit cate o punguta cu dulciuri.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.