fbpx
Acum citesti:
Aproximativ 2.000 de sibieni au scandat împotriva PSD, refăcând o parte din traseul Revoluţiei
Intreg articolul 2 minute de lectura

Aproximativ 2.000 de sibieni au scandat împotriva PSD, refăcând o parte din traseul Revoluţiei

Aproximativ 2.000 de sibieni au mărşăluit prin centrul oraşului, sâmbătă seară, cerând demisia Guvernului şi a liderilor PSD şi ALDE.

Manifestanţii, care s-au adunat sub sloganul “22 decembrie. Revoluţia noastră”, la ora 18, au scandat “PSD, ciuma roşie!”, “Noi nu suntem o naţie de hoţi!” şi “Hai români, hai cu toţi, să scăpăm ţara de hoţi!” şi au fluturat tricolorul românesc.

Aceştia au refăcut o parte din traseul Revoluţiei, făcând o oprire şi la Monumentul Eroilor Revoluţiei din Piaţa Unirii.

Proteste au avut loc, sâmbătă seara, şi la Bucureşti, unde au fost 3.000 de manifestanţi, la Iaşi, Cluj şi Braşov. “Par numere mici. Și chiar sunt, în comparație cu mulțimile uriașe adunate pe străzile României în februarie 2017, în ianuarie 2018, în august 2018. Însă un guvern serios se îngrijorează atunci când are în străzi mii de oameni. Și încă în ajunul Sărbătorilor. Instituțiile serioase se îngrijorează atunci când văd mii de cetățeni protestând. Își pun întrebări. Își chestionează propriile politici. Caută, eventual, un nou contract politic cu cetățenii. Nici în Budapesta nu sunt mai mulți decât am fost noi aseară pe străzile României. Firește, cei 5.000 de budapestani care protestează sunt calomniați de Viktor Orban, așa cum noi, cei din străzile României, suntem calomniați de Liviu Dragnea. Dar instituțiile europene (și cele politice, și cele mediatice) îi iau în serios pe budapestani. Și pun presiune pe guvernul maghiar. Care va fi nevoit să facă pași înapoi. Ca întotdeauna până acum. Așa cum ne-au luat în seamă și pe noi. Și cum ne vor lua în continuare. Și vor continua să pună presiune pe guvernul român. Și pe Viorica Dăncilă. Care, cred în continuare, nu va da funesta OUG pe amnistie şi grațiere. (…) Suntem aici. Vom fi până la capăt. Fiindcă, pentru a întoarce vorba atât de emoționantă a lui Vali Sterian, a mai rămas destul din oameni”, spune Radu Vancu, unul dintre susţinătorii protestelor de la Sibiu.

Foto: Radu Rd, Vă vedem din Sibiu

 

تم النشر بواسطة ‏‎Vă vedem din Sibiu‎‏ في السبت، ٢٢ ديسمبر ٢٠١٨

 

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.