fbpx
Acum citesti:
Sibienii mai au la dispozitie doar 2 zile in care isi mai pot cumpara vechime in munca
Intreg articolul 2 minute de lectura

Sibienii mai au la dispozitie doar 2 zile in care isi mai pot cumpara vechime in munca

28 si 28 decembrie sunt ultimele zile in care sibienii isi vor mai putea cumpara vechime in munca. Legea spune ca ultima zi in care se mai poate incheia contractul de asigurare sociala prevazut de Legea 186/2016 este data de 31 decembrie insa fiind declarata zi nelucratoare in acest an, singurele date din calendar ramase disponibile raman cele mai sus mentionate.

De la inceputul anului si pana la aceasta data si-au cumparat vechime in munca un numar de 232 de sibieni. Valoarea achitata pentru contractele de asigurari sociale a fost de 878.409 de lei.

“In temeiul Legii 186/2016, poate incheia contract de asigurare sociala orice persoana, indiferent de cetatenie, cu domiciliul sau resedinta in Romania, care indeplineste, cumulativ, urmatoarele conditii: nu are calitatea de pensionar la data incheierii contractului de asigurare sociala, nu a avut calitatea de asigurat in sistemul public de pensii sau in alte sisteme neintegrate acestuia, in perioada pentru care se solicita asigurarea, respectiv nu a realizat stagiu de cotizare sau stagiu asimilat stagiului de cotizare in sistemul public de pensii si nu a avut obligatia asigurarii in sistemul public de pensii in perioada pentru care se solicita o astfel de asigurare.”, explica Maria Gorun, purtatorul de cuvant al Casei de Pensii Sibiu.

Cea mai mare perioada pentru care se pot achita contributii sociale pentru perioade anterioare, este de 5 ani. Cea mai mica perioada este de o luna de zile.

Cele mai multe persoane si-au achitat vechime in munca in 2017 cand numarul contractelor inchieiate cu Casa Judeteana de Pensii Sibiu a fost dublu fata de cel din 2018.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.