fbpx
Acum citesti:
Plin de șoferi băuți în noaptea de Revelion și primele zile din 2019
Intreg articolul 2 minute de lectura

Plin de șoferi băuți în noaptea de Revelion și primele zile din 2019

În perioada 29 decembrie 2018 – 2 ianuarie 2019, polițiștii sibieni au intervenit la 203 evenimente și au aplicat 420 de sancțiuni contravenționale în valoare de 168.000 de lei. În urma activităților desfășurate pe linie de poliție rutieră, au fost constatate 10 infracțiuni la regimul circulației, majoritatea vizând infracțiunea de conducere sub influența alcoolului, au fost reținute 32 de permise de conducere și au fost aplicate 291 de amenzi în valoare de 124.000 de lei.

În prima zi a noului an, în jurul orei 4, pe DN 14, în localitatea Copșa Mică, polițiștii au testat alcoolscopic un șofer în vârstă de 42 de ani, din Șura Mare, rezultatul fiind de 0,99 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat.

Tot în 1 ianuarie, în jurul orei 4,30, pe strada Wewern din municipiul Mediaș, o localnică în vârstă de 20 de ani a fost depistată conducând cu o concentrație de 0,75 miligrame/litru alcool alcool pur în aerul expirat.

La aceeași dată și aceeași oră, în localitatea Micăsasa, un bărbat în vârstă de 40 de ani, din municipiul Mediaș, a fost depistat cu o alcoolemie de 0,80 miligrame/litru alcool alcool pur în aerul expirat, în timp ce conducea un autoturism pe strada Principală.

Tot în 1 ianuarie, în jurul orei 12,30, pe raza localității Merghindeal, polițiștii au depistat în trafic un alt șofer aflat sub influența alcoolului. Este vorba despre un localnic în vârstă de 40 de ani, care a prezentat o concentrație de 0,64 miligrame/litru alcool alcool pur în aerul expirat.

În 2 ianurie, în jurul orei 1,45, pe raza localității Biertan, a continuat seria șoferilor depistați conducând băuți. Un localnic în vârstă de 44 de ani, aflat la volanul unui autoturism pe strada Principală, a fost depistat cu o concentrație de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferii depistați cu alcoolemie în aerul expirat au fost conduși la unități medicale unde li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge. În toate cazurile s-au întocmit dosare de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.