fbpx
Acum citesti:
Dr. Coriolan Brad, cetăţean de onoare al judeţului Sibiu, a murit
Intreg articolul 2 minute de lectura

Dr. Coriolan Brad, cetăţean de onoare al judeţului Sibiu, a murit

 

Dr. Coriolan Brad, cetăţean de onoare al judeţului Sibiu, a  încetat din viaţa în seara zilei de 3 ianuarie, la Gura Râului, în comuna natală, unde dorul și dragostea de țară l-au făcut să se reîntoarcă după un exil considerabil în Germania, început în 1976.

Acesta avea aproape 95 de ani.

“Ne exprimăm regretul pentru dispariția sa și transmitem condoleanțe fiului Domniei Sale, dr. Doru Brad, care l-a îngrijit cu deosebită dăruire”, transmite Consiliul Judeţean Sibiu.

Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 5 ianuarie, în cimitirul bisericii din comuna Gura Râului.

De profesie medic internist, cu doctoratul în medicină luat în 1971, fost director al Spitalului Județean Sibiu în perioada 1972-1976, veteran de război și activist politic în exil, cadru didactic asocial al Facultății de medicină din Sibiu, Coriolan Brad a primit titlul de Cetățean de onoare al județul Sibiu în cadrul ședinței solemne de Consiliu Județean din data de 1 Decembrie 2016.

În exil a scris articole cu conținut politic pentru apărarea țării și a poporului român și a fost membru al „Consiliului național român”, făcând parte din Biroul executiv central pentru Europa și America.

Veteran de război, Coriolan Brad a primit Crucea comemorativă pentru serviciile militare din cel de-al Doilea Război Mondial. Medicul este autor a trei cărți de specialitate: ”Tabagismul și efectele lui” (1964), ”Actualități în hepatologie” (1996) şi ”Bolile pancreasului” (2002).

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.