fbpx
Acum citesti:
Duckadam: Nu am visat vreodată, ca la un eveniment de asemenea importanță pentru România să fie menționat numele meu
Intreg articolul 2 minute de lectura

Duckadam: Nu am visat vreodată, ca la un eveniment de asemenea importanță pentru România să fie menționat numele meu

România a preluat oficial, joi seară, președinția Consiliului Uniunii Europene. Au rostit discursuri Klaus Iohannis, Călin Popescu Tăriceanu, Florin Iordache, Antonio Tajani, Donald Tusk, Jean Claude Juncker și Viorica Dăncilă. Cel mai aplaudat discurs a fost al preşedintelui Consiliului European, care a vorbit în limba română la Ateneu.

Episodul care mi s-a întipărit cel mai bine în memorie a fost finala Cupei campionilor europeni la fotbal de la Sevilla, din o mie nouă sute optzeci și șase (1986), când Steaua București a învins Barcelona. Și aș vrea să fac un apel la toți românii, să apere, în România și în Europa, fundamentele civilizației noastre politice: libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viața publică, statul de drept și constituția.

Să le apere cu aceeași hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la rând. Atunci, și mie mi s-a părut imposibil! Dar el a reușit. Și voi veți reuși. Pe această cale, vă asigur de tot sprijinul meu”, a spus Donald Tusk.

Helmuth Duckadam a reacționat pe contul său de Facebook.

Știam că performanța Stelei din finala de la Sevilla contra Barcelonei va rămâne în memoria iubitorilor de fotbal. Dar, nu am visat vreodată, ca la un eveniment de asemenea importanță pentru România, precum preluarea președinției Consiliului UE, să fie menționat numele meu. 
Sunt mândru că Președintele Consiliului European, dl. Donald Tusk, și-a adus aminte de cea mai mare performanță a fotbalului românesc
, a scris Helmuth Duckadam.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.