fbpx
Acum citesti:
5 cazuri de meningita in 2018
Intreg articolul 2 minute de lectura

5 cazuri de meningita in 2018

5 sibieni au suferit de diverse forme de meningita in cursul anului trecut. 3 dintre ei au putut fi salvati de catre medicii spitalelor sibene.

“Pe parcursul anului 2018 au fost raportate doua boli meningococice cu un deces, 2 meningite bacteriene soldate cu un deces si un caz de meningita virala.”, spune Krisztina  Gaal, purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica.

Si-au pierdut vitata 2 copilasi cu varsta de sub un an. Unul dintre ei a suferit de aceeasi forma de meningita de care s-a imbolnavit si Diana Ghisoiu, tanara aflata acum in moarte cerebrala la Spitalul Judetean Sibiu.

Virala sau bacteriana, meningita este o boala care apare destul de rar si atinge de obicei tinerii sau persoanele cu imunitate foarte slabita.

Medicii spun ca pentru a preveni imbolnavirea cu meningita este foarte important ca parintii sa le ofere copiilor vaccinurile necesare pentru imunizare. Se face aici referire la vaccinurile care se administreaza de la cateva zile si pana la varsta de 5-7 ani.

Exista chiar si un vaccin meningococic. Acesta este recomandat persoanelor care prezinta risc crescut de infectie. Serul imunizant poate fi aplicat tuturor persoanelor cu varsta de peste doua luni.

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.