fbpx
Acum citesti:
Aproximativ 280 de fiole de heparina la Spitalul Judetean
Intreg articolul 2 minute de lectura

Aproximativ 280 de fiole de heparina la Spitalul Judetean

Spitalul Judetean Sibiu mai are la momentul de fata in stoc aproximativ 280 de doze de heparina, o substanta anticolagulanta folosita pentru tratarea trombozelor, pentru hemodializa dar si pentru operatii si transplanturi.

Stocul existent la Sibiu ar putea ajunge, cel putin teoretic, pana in martie. Spunem teoretic pentru ca dozele sunt calculate pe baza fluxului de pacienti din anii anteriori. In situatia unei aglomerari de pacienti si Spitalul Judetean ar putea intra in randul unitatilor medicale lovite de criza heparinei.

” In momentul de fata la Spitalul Judetean din Sibiu situatia este sub control. In cadrul farmaciei spitalulului exista pe stoc fiole de heparina cu care se poate asigura tratamentul pacientilor pana in luna martie inclusiv. Stim ca exista probleme la nivel national cu acest mediament, practic la ultima licitatie organizata de spitalul din Sibiu nu s-a inscris nimeni dar s-au primit semnale ca situatia se va rezolva pana in primavara. “, spune Decebal Todarita, purtatorul de cuvant al SCJU Sibiu.

In disperare de cauza, in spitalele din toata tara se foloseste, la solicitarea Ministerului Sanatatii, heparina cu greutate moleculara mica, urmand ca heparina nefractionata sa fie folosita strict in cazuri medicale grave.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.