fbpx
Acum citesti:
Alertă! Primul deces din cauza gripei, în Sibiu
Intreg articolul 2 minute de lectura

Alertă! Primul deces din cauza gripei, în Sibiu

Un bărbat în vârstă de 62 de ani a decedat în urma îmbolnăvirii cu virusul gripal . Cazul a fost anunțat de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor transmisibile.

Conform Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile numărul deceselor survenite pe fondul gripei a ajuns la 54. Unul dintre aceste cazuri tragice este cel al unui sibian.

Victima este, conform CNSCT, un bărbat în vârstă de 62 de ani, ”confirmat cu virus gripal de tip A, în curs de subtipare, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal”. Decesul bărbatului a survenit pe 25 ianuarie.

Medicii atrag atenția asupra faptului că singura formă sigură de protecție, mai ales în cazul vârstnicilor sau a persoanelor cu afecțiuni cronice, este vaccinarea împotriva gripei. Pentru persoanele aflate în categoriile de risc imunizarea este gratuită.

Medicii sfătuiesc persoanele care au simptome de îmbolnăvire cu grip să se prezinte de îndată la medic.

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a declarat marți seara că nu poate anunța populația că este sau nu epidemie de gripă, deoarece nu deține suficente date. Mai exact, Pintea a declarat că are date de la direcțiile de sănătate județene, dar aceste informații nu sunt complete. În același timp, ministrul a mai precizat că în multe cazuri este vorba despre inconștiența medicilor, care nu raportează cazurile de îmbolnăvire.

În ceea ce privește bolnavii, Sorina Pintea a spus că
majoritatea persoanelor decedate din cauza gripei era formată din persoane cu
boli cronice, dar sunt și persoane tinere care au mers prea târziu la medic.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.