fbpx
Acum citesti:
Acces restricționat pentru vizitatori la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu
Intreg articolul 2 minute de lectura

Acces restricționat pentru vizitatori la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu

Epidemia de gripă declarata miercuri dimineaţa la nivel naţional restricţionează drastic accesul aparţinătorilor în spitale pentru a-şi vizita rudele internate. După Secţiile Spitalului de Pediatrie, după Infecţioase şi Maternitate la Spitalul Judeţean, îşi restrânge programul de vizite şi Spitalul de Boli Pulmonare.

Cei de la Pneumoftiziologie spun că timpul petrecut cu pacientul de către aparţinătorul s-a redus la 25% din timpul iniţial alocat pentru vizite.

“Este permis accesul unui SINGUR APARȚINĂTOR pentru o perioadă de MAXIM 15 MINUTE, cu echipament de protecție de unică folosință (mască, halat, bonetă), pus la dispoziție la intrarea în spital.
Intervalul orar în care vizitatorii au acces în spital este între 15.00-20.00, de luni până vineri și de la 10:00 la 20.00, sâmbătă și duminică.”, anunţă reprezentanţii Spitalului de Pneumoftiziologie.

În Spitalul de Pneumoftiziologie sunt trataţi zilnic zeci de bolnavi cu afecţiuni pulmonare grave cum ar fi TBC-ul.

Măsurile vin după ce, la nivel naţional, şi-au pierdut viaţa din cauza gripei mai bine de 50 de persoane iar unul dintre cazurile de deces a fost înregistrat la Sibiu.

Pentru a preveni afecţiunile grave medicii le recomanda sibienilor să ceară ajutor specializat încă de la primele simptome ale bolii şi să evite automedicaţia.

Celor aflaţi în categoriile de risc li se recomandă inistent vaccinarea împotriva gripei! La momentul de faţă, la medicii din familie din judeţul Sibiu mai sunt disponibile un număr de 500 de doze de ser imunizant.

 

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.