fbpx
Acum citesti:
Un nou caz de gripă
Intreg articolul 2 minute de lectura

Un nou caz de gripă

Veștile legate de gripă nu contenesc să apară! În ciuda eforturilor autorităților de a ține situația îmbolnavirilor sub control, în cursul serii de miercuri a fost confirmat un nou caz de îmbolnavire. Pacientul, un tânăr de nici 20 de ani, este în stare extrem de gravă.

”Analizele de laborator au confirmat prezența virusului gripal la un pacient de 19 ani, internat în cadrul secției clinice ATI a SCJU Sibiu. Pacientul se află în stare gravă și este ventilat mecanic. Au fost recoltate probe și de la alți pacienți dar nu au fost primite încă alte confirmări.”, spune Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Reprezentanții celui mai mare spital din județ nu au menționat până la momentul de față și dacă tânărul mai are alte afecțiuni în afară de gripă.

De la începutul sezonului de supraveghere gripală, din octombrie 2018 și până la mijlocul acestei săptămâni au fost confirmate 5 cazuri de gripă. Din păcate unul dintre ele s-a soldat cu deces.

În cursul acestei zile Ministerul Sănătății a declarat oficial că în țara noastră este epidemie de gripă. Dată fiind situația oamenilor li se recomandă în continuare vaccinarea împotriva gripei și păstrarea cu strictețe a regulilor de igienă personală pentru a preveni îmbolnavirile.

La nivel național, până miercuri seara, și-au pierdut viața din cauza gripei asociate cu alte afecțiuni, un număr de 58 de persoane. Conform INSP majoritatea persoanelor nu fuseseră vaccinate împotriva gripei.

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.