fbpx
Acum citesti:
Directorul Romgaz: Mitingul sindicatului are un motiv ciudat. Sediul Romgaz nu va pleca de la Mediaș
Intreg articolul 3 minute de lectura

Directorul Romgaz: Mitingul sindicatului are un motiv ciudat. Sediul Romgaz nu va pleca de la Mediaș

Conducerea producătorului de gaze Romgaz a reacționat după anunțul Sindicatului Liber în privința organizării unui miting. Directorul general al companiei medieșene, Adrian Volintiru, a discutat despre intenția Sindicatului Liber de a protesta și spune că nu înțelege motivele care stau la baza cererii de organizare a mitingului de marți.

Adrian Volintiru a spus din nou foarte clar că nu se pune problema mutării sediului Romgaz de la Mediaș. În același timp, Volintiru a spus că în urmă cu câteva seara avut o consultare pe marginea reorganizării funcționale pe care o dorește societatea, la care au participat toți liderii de sindicat și care au fost de acord cu punctul său de vedere.

“În primul rând, nu am fost informat despre acest demers, pur și simplu am primit un articol în care se solicită Primăriei Mediaș această manifestație cu un motiv cel puțin ciudat: intenția managementului de a muta structuri și sediul companiei la București. De ce spun ciudat? Pentru că în repetate rânduri am avut apariții și în media, și televizate în care am precizat foarte clar fără echivoc: sediul companiei nu va pleca de la Mediaș.

Pe de altă parte, luni seara am avut o consultare pe marginea reorganizării pe care o dorește societatea, unde toți liderii din Biroul Executiv al Sindicatului, inclusiv domnul președinte au fost de acord cu mine, le-am răspuns la întrebări și ne-am despărțit într-o atmosferă cordială și de încredere reciprocă, ceea ce am încercat să fac și până acum. Am încercat să-l contactez pe domnul președinte, l-am sunat de două ori, nu m-a sunat înapoi, în sensul de a ne lămuri și de a afla ce vrem unii de la alții.

Din punctul meu de vedere sunt două aspecte. Dacă săptămâna trecută se vehicula varianta reducerii de personal și trimiterii oamenilor în șomaj, motiv pentru care am intervenit direct și am spus că nu se va întâmpla așa ceva, acum pare că se caută un alt motiv de-a se manifesta într-un mod mai agresiv, în ciuda faptului că am dat toate asigurările posibile și oricând am fost întrebat am spus că nu este cazul mutării sediului Romgaz de la Mediaș”, a spus Adrian Volintiru.

Vă reamintim faptul că sindicaliștii producătorului național de gaze, Romgaz Mediaș, se pregătesc pentru proteste. Un miting de protest ar urma să aibă loc marți, 5 februarie, între orele 9-12, în fața sediului Romgaz situat în Piața Constantin Ioan Motaș din Mediaș. Motivul protestului este legat de suspiciunea sindicaliștilor care cred că odată cu aprobarea noii organigrame, ar putea fi înființate la București și nu la Mediaș, diferite structuri ale companiei de gaze. O cerere pentru aprobarea mitingului a fost depusă la Primăria Mediaș.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.