fbpx
Acum citesti:
Val de șoferi băuți și fără permis în weekendul ce a trecut
Intreg articolul 4 minute de lectura

Val de șoferi băuți și fără permis în weekendul ce a trecut

Val de șoferi băuți și fără permis, în weekendul ce a trecut. Polițiștii au dat sute de amenzi în trafic și au reținut zeci de permise și certificate de înmatriculare. Cele mai multe infracțiuni au fost însă cele de conducere sub influența alcoolului și de conducere fără permis.

În ultimele trei zile, polițiștii au depistat în trafic, pe drumurile din județ, 9 șoferi băuți. Un bărbat de 36 de ani din județul Ilfov a fost oprit de oamenii legii pe Șoseaua Sibiului, la intrare în oraș și avea o alcoolemie de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. În Agnita, un localnic de 49 de ani a fost prins de polițiști băut la volan, cu o alcoolemie de 0,53 mg/l alcool în aer. Un alt bărbat de 47 de ani din Mediaș conducea cu o alcoolemie de 0,43 mg de alcool iar în localitatea Ațel, un tânăr de 27 de ani a fost prins cu o concentrație alcoolică de 0,46 mg/l. Un alt șofer băut a fost oprit de polițiști pe DN1, la Veștem. Bărbatul de 46 de ani avea o concentrație de 0,71 mg/l alcool pur în aeul expirat. În Sibiu, alți trei șoferi au fost prinși băuți. Doi dintre ei au fost opriți de polițiștii rutieri pe Bulevardul Victoriei. Un tânăr de 21 de ani avea o concentrație alcoolică de 0,52 mg/l alcool iar celălalt de 30 de ani, avea 0,48 mg/l alcool în aerul expirat. Cel de-al treilea șofer a fost tars pe dreapta de oamenii legii pe Calea Dumbrăvii iar etilotestul a arătat în cazul său o alcoolemie de 0,63 mg de alcool. Băut la volan dar și fără permis a fost prins în trafic și un bărbat de 35 de ani. Acesta a fost oprit pe Calea Dumbrăvii și avea o alcoolemie de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Toți șoferii băuți au fost duși la spital pentru a li se recolta probe biologice de sânge iar pe numele lor s-au întocmit dosare penale.
Nu au fost singurele infracțiuni descoperite de polițiști în weekend. Aceștia au întocmit dosare penale și pentru conducere fără permis. O tânără de 29 de ani a lovit și două mașini parcate din cauza lipsei de experiență iar un tânăr de 18 ani din Poiana Sibiului a mers până la Orlat deși nu are permis de conducere. El a fost prins însă de polițiști.  Un alt tânăr fără permis, de 22 de ani, conducea o mașină pe Prelungirea Mihai Viteazu din Șelimbăr. El era însoțit de proprietara autoturismului, o tânără de 27 de ani care i-a încredințat mașina deși știa că nu are permis de conducere. Cei doi s-au ales cu dosare penale.
Oamenii legii au depistat la volan și un copil de 15 ani din Gura Râului. Acesta era împreună cu tatăl său în localitatea Săcel iar mai mult decât atât, mașina pe care o conducea băiatul este neînmatriculată. Atât copilul cât și tatăl său sunt cercetați acum penal.
Fără permis și cu mașină neînmatriculată a fost prins în trafic și un tânăr de 28 de ani din Sibiu. Acesta avea pe autoturism plăcuțe cu numere false de înmatriculare.
În total, în ultimele trei zile, polițiștii au constatat 20 de infracțiuni rutiere, au reținut 30 de permise de conducere și 24 de certificate de înmatriculare. Oamenii legii au dat însă și 551 de amenzi în valoare de 112.000 lei.

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.