fbpx
Acum citesti:
Ministrul Energiei va inspecta centrala Romgaz de la Iernut
Intreg articolul 1 minute de lectura

Ministrul Energiei va inspecta centrala Romgaz de la Iernut

Ministrul Energiei, Anton Anton, alături de secretarul de stat Robert Tudorache  și directorul general al Romgaz, Adrian Volintiru, se vor afla joi, 7 februarie, la Iernut, pentru a vizita Sucursala de Producție Energie Electrică Iernut. Ministrul Energiei vrea să vadă la fața locului stadiul lucrărilor de la respectiva centrală a producătorului național de gaze.

În anul 2016 Romgaz a desfăşurat o procedură de atribuire prin licitaţie deschisă în urma căreia a încheiat cu ofertantul câştigător, o asociere româno-spaniolă, un contract de lucrări ce are ca obiectiv realizarea proiectului de dezvoltare şi modernizare a termocentralei Iernut, respectiv proiectarea, livrarea echipamentelor, execuţia lucrărilor necesare şi punerea în funcţiune.

Valoarea investiţiei este de circa 269 milioane de euro fără TVA. 75% din bani provin din fondul Romgaz, iar 25% reprezintă finanţare nerambursabilă din Planul Naţional de Investiţii. Noua centrală termoelectrică de la Iernut a Romgaz va funcţiona cel puţin 30 de ani pe pieţele energetice din România.

Centrala aflată în construcţie are o putere instalată de 430 de megawaţi, fiind un proiect important atât pentru Romgaz, cât şi pentru sistemul energetic naţional.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.