fbpx
Acum citesti:
Sibiancă suspectă de gripă, decedată în Spitalul Județean
Intreg articolul 2 minute de lectura

Sibiancă suspectă de gripă, decedată în Spitalul Județean

O femeie în vârstă de 68 de ani și-a pierdut viața în ultimele 24 de ore, în Spitalul Județean Sibiu. Pacienta fusese internată cu insuficiență respiratărie și suspiciune de gripă. Slăbit de boală, trupul acesteia a cedat în ciuda eforturilor medicilor de a o salva.

”Pacienta a fost adusă în data de 26 ianuarie la Spitalul Județean de la Spitalul de Psihiatrie. Aceasta era inconștientă, a fost internată de urgență pe Terapie Intensivă, intubată și a primit tratament corespunzător însă a decedat în cursul zilei trecute.”, spune Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al Spialului Județean Sibiu.

Reprezentanții Direcțeiei de Sănătate Publică anunță că victima nu fusese vaccinată împotriva gripei.

”Femeia a fost internată la SCJU cu pneumonie iar în urma unui test rapid cu rezultat pozitiv a fost ridicată și suspiciunea de gripă, pacienta nefiind vaccinată antigripal. Probele necroptice recoltate vor fi trimise la Institutul Cantacuzino din București pentru confirmarea diagnosticului.”, spune Krisztina Gaal, purtător de cuvânt al DSP Sibiu.

Dacă va fi declarat pozitiv, acesta va fi cel de-al doilea caz de deces din cauza gripei înregistrat în județul Sibiu. Primul caz a apărut în urmă cu aproximativ 2 săptămâni la un bărbat în vârstă de 62 de ani.

Până în acest moment în județul Sibiu au fost confirmate cu laboratorul un număr de 7 cazuri de gripă Dintre acestea două sunt internate în Spitalul Județean, în stare gravă, ventilate mecanic.

La nivel național numărul deceselor provocate de gripă asociată cu alte afecțiuni a depãsit 100.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.