23.1 C
Sibiu
marți, aprilie 16, 2024

FOTO SUMMIT UE Măsuri de securitate fără precedent. În Sibiu se sudează capacele de canal, ca la vizitele lui Ceaușescu

Cele mai citite

Dispozitivele de securitate care se instalează în acest moment în Sibiu au început deja să-și facă treaba. Sunt scotocite toate cotloanele, se caută în canale, se studiază unghiurile vulnerabile, în timp ce panourile de delimitare pe șosea sunt instalate.
Poliția, SPP-ul și celelalte forțe de ordine care participă la Summitul UE din Sibiu au luat la periat întreg orașul, în special traseul pe care se vor deplasa oficialii europeni. Vor fi 30 de șefi de stat sau guvern și alte zeci de oficiali din staff-ul, care se vor afla timp de 24 de ore în Sibiu. Pentru siguranța acestora, poliția și SPP-ul, Jandarmeria și MApN-ul și-au dislocat trupe importante din celelalte județe ale țării. Luni dimineața, pregătirile erau în toi, începând cu amplasarea culoarului special de pe Șoseaua Alba Iulia, de la Aeroportul Sibiu, către centru. Reamintim că, până joi, 9 mai, pe culoar vor putea circula și sibienii, dar numai în măsura în care nu este blocat de muncitori și poliție. Tot ieri, echipe SPP și poliție verificau traseul de la aeroport spre oraș minuțios, inclusiv cu detectoare de metale. La fel se întâmplă și cu intersecțiile din oraș. Sistemul de supraveghere video trece prin ultimele verificări, astfel încât să fie funcțional înainte de începerea Summitului.
În plus, pentru a elimina orice pericol potențial pentru oficialii de rang înalt care vor fi în Sibiu, poliția împreună cu angajați de la Apă Canal au trecut la verificarea canalelor de pe traseu și apoi la sudarea și marcarea lor. Acest sistem de protecție a mai fost utilizat doar în timpul vizitelor lui Nicolae Ceaușescu, în București sau în orașele din țară.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Poliția Rutieră Sibiu: Atenție cum circulați în aceste zile pe șosele

Având în vedere prognoza meteo, care anunță instabilitate atmosferică accentuată, ploi și vijelii în cursul acestor zile, polițiștii sibieni...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect