20.2 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Sindicatele din învățământ cer vaccinarea gratuită a profesorilor împotriva bolilor contagioase

Cele mai citite

Printr-o scrisoare deschisă, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ solicită Ministerului Educației vaccinarea gratuită a profesorilor împotriva bolilor infecto-contagioase. Documentul a fost postat pe pagina de Facebook a sindicatului.
Gripa a devenit motiv de râcă între sindicaliști și Ministerul Educației. Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) a transmis joi, 23 ianuarie, o scrisoare deschisă Ministerului Educației prin care se cere vaccinarea gratuită a cadrelor didactice împotriva bolilor contagioase, cum ar fi gripa.

Reprezentanții FSLI susțin că la baza solicitării lor stă Contractul Colectiv de Muncă, semnat încă de pe data de 11 aprilie 2019 de ministrul Educației de la acea vreme, Ecaterina Andronescu, Simion Hăncescu, președintele FSLI și Marius Nistor, președintele Federeției Sindicatelor din Educație Spiru Haret. Potrivit Contractului Colectiv de Muncă, la art. 47 alin 6 este stipulat clar că „personalul din învățământ beneficiază gratuit de vaccinare împotriva bolilor infecto-contagioase, în caz de epidemii. Contravaloarea vaccinurilor va fi suportată, în condițiile legii, din bugetul angajatorului”.
Cel mai probabil, Ministerul Educației nu va da curs solicitărilor sindicaliștilor în condițiile în care joi, 23 ianuarie a.c., la Radio România Actualități, dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a declarat că „În niciun caz nu putem vorbi despre o epidemie. Este vorba doar despre intensificări locale ale circulației gripei(…) Discutăm de o circulație relativ scăzută a virusului gripal sau a virusurilor gripale (n.r. – tip A și tip B)”.
Sindicaliștii susțin că sunt numeroase cadre didactice care au fost afectate de gripă și cer imperios ca angajatorii să asigure banii necesari vaccinării personalului din învățământ la prima rectificare bugetară.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Pr. prof. univ. dr. habil. Constantin-Valer Necula, Doctor Honoris Causa al Academiei Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” din Sibiu

Părintele Constantin Necula, cadru universitar al ULBS și Prodecanul Facultății de Teologie Andrei Șaguna a primit astăzi, 29 martie,...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect