fbpx
Acum citesti:
Carabulea, dus din nou în arest preventiv
Intreg articolul 3 minute de lectura

Carabulea, dus din nou în arest preventiv

Ilie Carabulea se întoarce în arest la București, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis miercuri, la propunerea procurorilor anticorupţie, arestarea preventivă a omului de afaceri, pe motiv că a încălcat regulile arestului la domiciliu. Carabulea este acuzat că a luat legătura cu mai mulţi martori şi a instalat la domiciliul său un sistem de monitorizare video a sediului Carpatica Asig. Hotărârea nu este definitivă şi poate fi contestată la instanţa supremă, însă este executorie, astfel că omul de afaceri va fi dus, din nou, în arest.

Propunerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de arestare preventivă a lui Carabulea urma să fie judecată la 4 august, însă termenul a fost devansat de instanţă pentru ziua de miercuri.

Ilie Carabulea, judecat alături de Dan-Radu Ruşanu şi Constantin Mârzac în dosarul “Carpatica”, a mai fost arestat preventiv, tot la propunerea DNA, măsura fiind înlocuită ulterior cu arestul la domiciliu.Potrivit DNA, noua propunere de arestare preventivă a fost formulată ca urmare a faptului că, în intervalul 24 iunie – 5 iulie, Ilie Carabulea a încălcat “în mod repetat” obligaţiile impuse de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) odată cu înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

ICCJ i-a interzis atunci omului de afaceri să părăsească imobilul în care locuieşte fără permisiunea judecătorului de Cameră preliminară şi a instanţei Curţii de Apel Bucureşti. În plus, el nu avea voie să comunice cu ceilalţi inculpaţi şi cu martorii din dosar.

Potrivit anchetatorilor, Ilie Carabulea nu a respectat aceste condiţii, luând legătura prin mijloace de comunicare electronice, dar şi prin intermediul unei alte persoane, cu inculpaţii SC Carpatica Asig SA (prin reprezentanţii legali) şi Ana-Ina Crudu, dar şi cu mai mulţi martori din dosar.

“Totodată, începând cu data de 25 iunie, inculpatul Carabulea Ilie a instalat un sistem de monitorizare la domiciliul acestuia, conectat la serverul SC Carpatica Asig SA, prin intermediul căruia are acces online la imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate în sediul SC Carpatica Asig SA şi, implicit la activitatea desfăşurată de inculpaţi şi martori”, a arătat DNA.

Potrivit unor surse judiciare, Carabulea a trimis la secretariatul societăţii Atlasib, în intervalul de timp cât a fost arestat la domiciliu, mai multe documente, între care un “Raport privind dosarele de daună avizat în data de 27.06.2014, după unităţile instrumentare”, “Situaţia rezervelor pentru dosarele de daună avizate în perioada 01.06.2014-27.06.2014 după unităţile instrumentare” şi “Carpatica raportare 23.06.2014 – 30.06.2014”.

Sursele citate au precizat că niciunile dintre aceste documente nu era semnat sau ştampilat, însă faptul că Ilie Carabulea este destinatarul acestor hârtii a fost confirmat în faţa procurorilor anticorupţie de mai mulţi martori, care au fost audiaţi.

Sursa : Mediafax

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.