4 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

“Junii Sibiului” aniversează 70 de ani, în Piața Mare

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

70 de dansatori, 70 de instrumentiști și soliști vocali, în 70 momente muzical-coregrafice: astfel vor sărbători Junii Sibiului 70 de ani de existență, în cadrul unui mega-spectacol organizat în Piața Mare a Sibiului. Spectacolul aniversar are loc în data de 1 august 2014, de la ora 19:00 și face parte dintr-un amplu proiect ce reunește turnee în țară și străinătate, spectacole în Sibiu și în alte județe, lansări de carte – toate menite să marcheze cele șapte decenii de existență ale celui mai vechi ansamblu folcloric din România.
Organizarea unui spectacol aniversar în Piața Mare a Sibiului este modalitatea prin care “Junii Sibiului” doresc să le mulțumească sibienilor de ieri și de azi, care i-au întâmpinat și îi întâmpină cu ropote de aplauze la fiecare reprezentație. Astfel, „Junii Sibiului” vor sărbători Sibiul și cultura tradițională, prin cântec și joc, în mijlocul comunității.
„Am pregătit un spectacol special pentru această aniversare, iar în cadrul lui ne vor fi alături numeroși soliști, prieteni și colaboratori ai ansamblului, provenind atât din generațiile tinere, cât și din rândurile interpreţilor de muzică populară demult consacrați. Publicul din Sibiu a apreciat de fiecare dată cântecele şi dansurile populare prezentate de “Junii Sibiului“. Pentru noi, ropotele de aplauze şi ovaţiile sibienilor, căldura extraordinară cu care ne întâmpină sunt cel mai frumos omagiu la ceas aniversar. Este o bucurie şi o onoare pentru noi să evoluăm în Piața Mare, pentru Sibiu și pentru sibieni”, spune Silvia Macrea, coregraf al ansamblului şi director al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale “Cindrelul-Junii” Sibiu.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect