24.4 C
Sibiu
marți, aprilie 16, 2024

Campanie de informare la Mediaș, împotriva cerșetoriei

Cele mai citite

Cerșetoria este un fenomen care ia amploare la nivel național, iar aceasta realitate este resimțită și în municipiul de pe Târnava Mare. Polițiștii locali medieșeni identifică zilnic 5-6 persoane care apelează la mila publică în apropierea lăcașelor de cult, dar și în alte zone intens circulate din oraș. Printre aceste persoane se regăsesc în mod constant minori și vârstnici. Majoritatea acestora sunt din zone limitrofe Mediașului, dar și din Galați, Ialomița sau Sălaj.
Poliția Locală a procedat conform prevederilor legale în vigoare, pornind de la îndepărtarea din zonă prin conducerea la sediul instituției, identificarea, dar și aplicarea de sancțiuni. În cazul în care au fost depistați minori s-a luat măsura informării autorității locale pe raza cărora domiciliază.
Campanie de informare, cu scopul de a stopa cerşetoria
„Actul cerșetorie este strâns legat de gestul cetățenilor care le oferă bani. Pentru că eradicarea acestui fenomen nu este posibilă fără sprijinul medieșenilor, în perioada următoare municipalitatea pregătește o campanie de informare prin care se va atrage atenția asupra unor realități precum faptul că un cerșetor câștigă lunar aproape 5.000 de lei profitând de mila noastră sau că bătrânii sau copiii puși să cerșească de rețele de exploatatori sunt maltratați și le sunt luați bani. Obiectivul acestei campanii va fi acela de a stopa cerşetoria prin conştientizarea cetăţenilor asupra faptului că încurajarea acestui fenomen ilegal nu va rezolva problemele cerşetorilor”, spun reprezentanții muncipalității medieșene.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: 9 șantiere sunt deschise în Sibiu. Unde se lucrează în această perioadă

Nouă șantiere de modernizare a străzilor sunt în desfășurare în acest moment pe diferite străzi din municipiul Sibiu.Pe strada...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect