12.2 C
Sibiu
joi, martie 28, 2024

Operatorul de drumuri din Mediaş, întră luna aceasta în insolvenţă

Cele mai citite

Societatea medieşeană Gospodăria Comunală va intra în cursul lunii august în insolvenţă. Reprezentanţii operatorului de drumuri au depus dosarul de reorganiare a activităţii, urmând ca instanţa să decidă dacă va fi aprobat sau nu. Primarul Teodor Neamţu spune că dacă totul va fi în regulă, activitatea societăţii va fi deblocată, iar lucrurile vor intra la normal, datorită faptului că va dispărea presiunea din partea executorilor şi creditorilor.
„S-a depus dosarul de intrare în reorganizare, prin insolvenţă, este o metodă prevăzută de legea 31, care prevede că prima măsură în cazul în care societatea se confruntă cu dificultăţi este majorarea de capital social. Deci am întocmit dosarul de insolvenţă cu planul de reorganizare, în cursul lunii august va intra în instanţă şi sperăm că va decide favorabil. Din acel moment, scăpăm de presiunea executorilor şi a creditorilor, iar din acel moment se intră într-un regim normal, urmând ca aceste datorii să se reeşaloneze”, a explicat primarul Teodor Neamţu.
De asemenea, edilul medieşean a mai explicat că are certitudinea că aceste probleme se pot achita într-o perioadă de 2-3 ani şi că situaţia nu este atât de dramatică, cum încearcă unele persoane să o prezinte.
„Din punctul meu de vedere, ele sunt enorme, se pot achita în termen de 2-3 ani, perioadă în care Gospodăria poate ajunge la liman şi poate lucra fără probleme. Avem în vedere delegarea şi a altor servicii publice prevăzute de legea 71. În momentul în care nu mai sunt sub presiunea acestor datorii, pot participa şi la licitaţii pentru realizarea unor lucrări de investiţii, nu neaparat cu primăria, ci şi în alte părţi, deci situaţia nu este atât de dramatică, cum încearcă unii să o prezinte. Evident că rezultatele unor măsuri de redresare nu se văd în şase luni sau un an. O societate economică în dificultate îi trebuie o perioadă de timp, 2-3-4 ani, luând măsurile prevăzute de lege, pentru a o putrea redresa”, a conchis Teodor Neamţu.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Peste 18.000 de persoane din Sibiu au buletinele expirate

La finalul lunii februarie 2024, în Registrul național pentru evidența persoanelor, au fost înregistrate 18.630 de persoane cu acte...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect