Connect with us

Eveniment

Doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală mai pot participa la evenimente în localitățile cu incidență peste 6

Avatar

Publicat

pe

Se schimbă restricțiile epidemice odată cu adoptarea unei noi hotărâri a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Astfel, școlile rămân deschise indiferent de rata de incidență, iar decizia de suspendare a cursurilor va fi luată de conducerea școlilor, în funcție de numărul de persoane infectate la nivel de clasă sau școală. La depășirea incidenței de 6 la mie, barurile se închid, iar accesul în restaurante, săli de sport sau de concerte va fi permis doar celor vaccinați sau trecuți prin boală.

În localitățile cu incidența peste 6 la mie, desfășurarea activităților se face doar cu participarea  persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în cazul restaurantelor, cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, instituțiilor de cultură, evenimentelor private (nunți, botezuri, mese festive etc.), cursurilor de instruire și workshop-uri pentru adulți, conferințelor, sălilor de sport și/sau fitness, jocurilor de noroc, piscinelor interioare, locuri de joacă pentru copii, săli de jocuri, iar barurile, discotecile și cluburile se închid.

Magazinele se închid la ora 22.00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică și a fost instituită obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise.

PUBLICITATE

Exceptarea persoanelor vaccinate sau trecute prin boală de la interdicția de circulație în afara locuinței, aplicabilă în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 20,00-5,00, în localitățile unde incidența epidemică este mai mare de 6/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori și pe tot parcursul săptămânii, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori.

În localitățile în care incidența epidemică este mai mare de 7,5/1.000 de locuitori magazinele se închid la ora 22 pe tot parcursul săptămânii.

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ad
Ad
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

Subiecte

ULTIMA ORĂ