Acum citesti:
Biciclist de 16 ani accidentat în centrul Sibiului – scenariul unui exercițiu din campania „Respect pentru Bicicliști”
Intreg articolul 3 minute de lectura

Biciclist de 16 ani accidentat în centrul Sibiului – scenariul unui exercițiu din campania „Respect pentru Bicicliști”

Un accident auto în care a fost implicat un biciclist de 16 ani a avut loc astăzi pe pista de biciclete dintre magazinul Dumbrava şi Teatrul Radu Stanca. Din fericire nimic nu a fost real ci a fost vorba despre o simulare în cadrul campaniei „Respect pentru Bicicliști”.
Asociaţia Tură în Natură a desfășurat o nouă acțiune ce face parte din proiectul „Sibiu – UnDa Verde pentru Biciclete!”, finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Acțiunea a fost desfăşurată în colaborare cu reprezentanţii Serviciului Poliţiei Rutiere Sibiu, parteneri în cadrul proiectului. De asemenea, Ispectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu și Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu au acordat un sprijin important prin trimiterea unor echipaje ce au dat primul ajutor biciclistului accidentat.
Simularea accidentului a avut loc pe pista de biciclete dintre magazinul Dumbrava şi Teatrul Radu Stanca. Biciclistul de 16 ani, a simulat un accident cauzat de deschiderea bruscă a portierei unei maşini parcate pe pista de biciclete. Aceasta este o situație des întâlnită pe străzile orașului nostru în care atât șoferul cât și pasagerul din dreapta nu se asigura atunci când în zonă se află o pistă de biciclete. Acest lucru duce de foarte multe ori la accidente în care biciclistul poate suferi răni mai ușoare sau mai grave.
DSC00189
La finalul acțiunii membrii Tură în Natură alături de cei ai Serviciului Rutier au atras atenția publicului prezent despre pericolele la care sunt supuși bicicliștii și au fost împărţiţi fluturaşi cu reguli simple pe care şoferii ar trebui să le respecte pentru a evita accidentarea bicicliştilor. În această acţiune au fost informate peste 50 de persoane, care au fost martori la eveniment.

Simularea a fost filmată cu mai multe camere din locuri diferite, inclusiv o cameră montată pe ghidonul biciclistului. Ulterior simulării bucăţile filmate au fost montate şi a rezultat un film scurt ce va fi postat atât pe site-ul cât şi pe pagina de facebook ale asociaţiei. Filmul va fi prezentat atât în cadrul campaniei „Biciclist în trafic” care se va desfășura în şcolile şi liceele sibiene cât şi în şcolile de şoferi din orașul nostru.

Scopul acestei acțiuni îl reprezintă conștientizarea publicului sibian, martori ai evenimentului și nu numai, de riscurile pe care le reprezintă necunoașterea regulilor de circulație pe pistele de biciclete, în special de către șoferi.

DSC00234

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.