13.3 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Noutățile conferinței CJ pentru atragerea investitorilor: Târgul „Produs în Sibiu” și ateliere după model japonez

Cele mai citite

Cea de-a doua ediție a Conferinței Internaționale „Oportunități de investiții în județul Sibiu – Valoare adăugată afacerii tale” va reuni la Sibiu reprezentanți din 18 țări, în perioada 10-13 iunie. Țările care au răspuns invitației adresate de către Consiliul Județean Sibiu de a-și trimite atașați economici, camere de comerț sau oameni de afaceri în județul Sibiu sunt: Japonia, Israel, Franța, Germania, Belgia, Cehia, Slovacia, Polonia, Grecia, Cipru, Bulgaria, Republica Moldova, Iran, Siria, Kuweit, Brazilia, Kazahstan și Azerbaidjan.

„Este cel mai important eveniment de promovare economică a județului Sibiu, care contribuie la dezvoltarea economică viitoare a județului Sibiu. Considerăm că de la an la an va crește în participare și intensitate,”

a declarat Ioan Cindrea.
Conferința va cuprinde prezentări oficiale ale oportunităților de investiții în județul Sibiu și oportunităților financiare pentru IMM-uri, ateliere de lucru pe diverse tematici (atelier Kaizen, după model japonez, atelierul Menține Sibiul competitiv, industrie și parcuri industriale, agricultură, construcții, IT, turism, transporturi), întâlniri de afaceri între reprezentanții firmelor participante din străinătate și cele locale, Pavilionul Expozițional de la Sala Transilvania, intitulat „Târgul Produs în Sibiu”, unde vor fi prezentate produse fabricate în Sibiu și vizitarea unor obiective de interes economic, turistic și cultural din județ.
Două dintre ateliere vor fi susținute de reprezentanții Aeroportului Internațional Sibiu, atât pe tema traficului de pasageri, cât și pentru dezvoltarea unei platforme logistice.

„Dacă anul trecut am avut un singur work-shop, anul acesta am decis să organizez două work-shop-uri, unul pe tema „Turism, transport de pasageri” și altul pentru dezvoltarea unei platforme logistice la Aeroportul Sibiu. Vom promova atât destinațiile existente, cât și ce ne mai dorim să deschidem împreună cu asociația de turism și cu reprezentanți ai companiilor aeriene, agenții de turism din zonă, să înțelegem nevoile lor și să creăm pachete și concepte.
Work-shop-urile de anul trecut și-au dovedit eficiența, în privința transferului la aeroport din județele învecinate – către Deva, Cluj-Napoca, Brașov și Vâlcea avem chiar și conexiuni zilnice”,

a declarat Marius Gârdea, directorul Aeroportului Internațional Sibiu.
Prin medierea Camerei de Comerț Sibiu, la expoziție și-au anunțat deja participarea un număr de 18 companii locale, care își vor prezenta oferta de produse și servicii, însă lista rămâne în continuare deschisă. Firmele care doresc să participe la Pavilionul Expoziţional se pot adresa direct Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu (email: cciasb@cciasb.ro) sau Consiliului Judeţean Sibiu, Serviciul Strategii, Dezvoltare Economică şi Socială (email: dana.lupica@cjsibiu.ro).

„Pentru prima dată în județul Sibiu, cred că de la Revoluție, încoace este organizat un pavilion expozițional la Sala Transilvania, unde vor fi prezente companii din județul Sibiu cu produse realizate în județul Sibiu, cu scopul de a promova relațiile comerciale ale celor care vin din afară cu companii din județul Sibiu, deci iată, conferința are pe lângă întâlnirile de afaceri și dorința noastră de a aduce investitori în județul Sibiu și dorința de a facilita accesul pe alte piețe al companiilor din județul Sibiu”

, spune Ioan Cindrea.
La conferință participă, alături de ambasadorii sau atașații economici ai acestor țări, și reprezentanți ai 30 de camere de comerț, precum și 15 reprezentanţi ai unor companii străine.

„Ne aflăm în interiorul unui format de promovare teritorială, așteptarea de rezultate foarte concrete este între 5-7 ani – noi în momentul de față înregistrăm ca rezultate concrete două misiuni de afaceri în județul Sibiu în urma conferinței de anul trecut și am avut din partea a 5 țări, a 5 ambasade cereri de punere în contact – de exemplu unul dintre colegi s-a interesat de brânza tradițională de Sibiu, în numele unui potențial comercial din țara lor, iar noi am transmis mai departe datele de contact ale unor potențiali parteneri din județul Sibiu”

, spune Eugen Iordănescu, director CCIA Sibiu.
Deschiderea oficială a Conferinței Internaționale va avea loc în data de 11 iunie, ora 9.30, la Consiliul Județean Sibiu. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Sibiu, în parteneriat cu Instituția Prefectului Județului Sibiu și cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Copșa Mică are o autospecială de stingere a incendiilor

După ani de numeroase încercări de a obține o autoutilitară funcțională de stingere a incendiilor, acest lucru s-a realizat...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect