Connect with us

Eveniment

3 noi sensuri giratorii vor fi amenajate în Sibiu până la toamnă

Odeta Veştemean

Publicat

pe

intersec  ie B  lea   tefan cel Mare Copy

Primăria Sibiu a semnat în această săptămână trei contracte pentru crearea unor sensuri giratorii în alte trei zone din municipiul Sibiu. Este vorba despre intersecția străzilor Bâlea, Ștefan cel Mare și Moldoveanu; intersecția străzii Ludoș cu Calea Dumbrăvii și intersecția străzii Autogării cu strada Metalurgiștilor. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la 1,4 milioane de lei.
“Contractele includ și proiectarea acestor sensuri giratorii. Am rugat Direcția Tehnică să pună accentul și pe realizarea marcajelor, inclusiv amenajarea și marcarea corespunzătoare a trecerilor de pietoni,” a declarat Astrid Fodor primarul municipiului Sibiu.
Lucrările vor fi realizate de SC Drumuri și Prestări Construcții SA Sibiu, având următoarele valori: sensul giratoriu de la intersecția străzii Bâlea cu străzile Ștefan cel Mare și Moldoveanu – 524.623,06 lei, sensul giratoriu de la intersecția străzii Ludoș cu strada Calea Dumbrăvii – 445.618,90 lei și sensul giratoriu de la intersecția străzii Autogării cu strada Metalurgiștilor – 429.347,87 lei. În banii respectivi sunt prevăzute realizarea proiectelor tehnice, obținerea avizelor necesare pentru lucrări și execuția propriu-zisă. Pe lângă amenajarea sensului giratoriu, constructorul va extinde și rețeaua electrică necesară pentru iluminarea zonei, dar va crea și racordurile la rețelele de apă și canalizare în cazul sensului giratoriu de pe strada Bâlea. Pentru proiectarea și avizarea lucrărilor, constructorul are termen 2 luni pentru predarea documentelor, iar lucrările trebuie finalizate într-o lună de la emiterea ordinului de începere.

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *