13.3 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Peste 200 de elevi și studenți, interesați să devină antreprenori

Cele mai citite

Evenimentul „Vreau să fiu antreprenor”, organizat joi, 23 iulie, în Aula Magna a Facultății de Medicină din cadrul ULBS, a reunit sute de elevi și studenți dornici să se inițieze în tainele deschiderii propriilor afaceri. Sfaturile practice, bazate pe experiență, le-au fost oferite de oamenii de afaceri prezenți la eveniment: Bianca Dăncilă, Lucian Todea și Anca Elena Flueraș, director de bancă. Pentru a reuși să își dezvolte afaceri de succes, tinerii au fost îndemnați să aibă inițiativă, să descopere ce le place, să își facă un plan de afaceri, iar apoi să treacă la acțiune și să nu se dea bătuți, chiar dacă temporar se vor lovi de eșecuri. Cei 58 de elevi sunt veniți din toată țara la Școala de vară – Alege-ți cariera SMART!, organizată de ULBS în perioada 20-24 iulie.
livia site„Universitatea este în permanent contact cu mediul de afaceri, cu companiile, pentru a vedea care sunt cerințele lor, ce așteaptă de la studenții pe care noi îi pregătim. Iar ceea ce doresc angajatorii sunt persoane care să aibă nu doar abilități specifice, ci și capacitatea de a lucra în echipă, cunoașterea mai multor limbi străine, pentru că engleza nu mai este suficientă. Companiile caută oameni care au spirit antreprenorial, care nu așteaptă numai să li se spună ce să facă, ci oameni cu inițiativă”, le-a transmis elevilor și studenților, prof. Univ. Dr. Livia Ilie, coordonatorul Școlii de vară „Alege-ți cariera SMART”.
„În momentul în care am decis să pornesc pe drumul meu în antreprenoriat, inclusiv mama mea a fost sceptică, mi-a recomandat să mă angajez într-o companie. Nu este ușor să lași totul și să ai curajul de a porni de la zero, mai ales când ai rate la bancă. Dar, dacă faci ce îți place și crezi în ceea ce faci, poți să reușești”, le-a spus Bianca Dăncilă, cea care a transformat site-ul tocmai.ro în una din cele mai mari afaceri online din România.
„Nu este obligatoriu ca afacerea pe care o pornești să fie o inovație, trebuie doar să faci mai bine ceva ce poate există. Nici Facebook și Apple nu au fost primele afaceri în domeniu, dar au venit cu produse mai bune și au făcut profit. Și nu este nici obligatoriu să reușești din prima. Poți să dai faliment cu cinci afaceri și să îți reușească a șasea. Importante sunt inițiativa și perseverența. Și să faci ceea ce îți place, pentru că altfel, este dificil să continui mai mult de șase luni cu ceva ce nu îți place și vezi că nu merge așa cum te așteptai. La mine, spre exemplu, a durat mai mult de doi ani până când am început să pun business-ul pe picioare”, le-a explicat tinerilor prezenți Lucian Todea, fondator şi CEO al ITNT (producător al Soft32) și unul din primii 1000 de manageri din România în ultimii trei ani.
Pe lângă elevi, la evenimentul organizat în parteneriat cu Romanian Business Leaders au participat și aproximativ 150 de studenți, care s-au înscris, gratuit. 6 dintre ei au propus câte o idee de afacere, 3 dintre acestea ( distribuitor de narghilea, amenajare aranjamente florale și producător suport de sticle ) fiind selectate de către antreprenori pentru a fi dezbătute în grup, de către cei prezenți, pe parcursul întregii zile. În plus, una dintre idei a fost aleasă pentru a primi finanțare din partea sponsorului proiectului.
Odeta Veștemean

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Vremea în aprilie: temperaturi mai ridicate decât cele normale perioadei

Pe tot parcursul lunii aprilie, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă.Săptămâna 1-8 aprilieValorile termice...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect