Connect with us

Eveniment

A sunat clopoțelul pentru prima zi de școală. 63500 de copii și tineri au trecut pragul instituțiilor școlare

Raluca Buduşan

Publicat

pe

copii deschidere scoala mare

Astăzi, 14 septembrie, cu emoții și multe flori copii, tineri și părinți s-au îndreptat către instituțiile de învățământ pentru a fi parte din prima zi de școală.
În județul Sibiu 63.500 de elevi au început astăzi cursurile în cele 336 de unităţi şcolare. În municipiul Sibiu funcţionează opt creşe, 23 de grădiniţe, 18 şcoli generale şi 17 licee şi colegii, fiind administrate de serviciul public specializat din subordinea Consiliului Local Sibiu.
Săptămâna trecută, Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a adus și noutatea acestui an, prin modificarea structurii anului școlar mărind vacanța de iarnă cu o săptămână și, implicit cursurile ultimului semestru.

Mesajele autorităților cu ocazia începerii noului an școlar!

„Astăzi începe un nou an școlar. Dragi elevi, vă doresc mult succes și rezultate frumoase! Conștienți fiind de importanța educației pe care o primiți acum, sper să găsiți motivarea de a învăța nu doar pentru note, ci ca să fiți bine pregătiți pentru viitoarea profesie.
Dragi părinți, sunt sigură că veți fi acolo pentru ei, sprijinindu-i la fiecare pas greu și de aceea vă doresc un an ușor și cu satisfacții.
Stimați profesori, sper ca răbdarea și dăruirea dumneavoastră să își găsească ecoul bun în elevii care așteaptă îndrumarea pe care le-o oferiți.
Un an școlar bun tuturor!”
Astrid Fodor, Primarul interimar al Sibiului.

„Prima zi de şcoală, emoţionantă pentru elevi, dascăli şi părinţi deopotrivă, reprezintă un eveniment major în viaţa comunităţii. Educaţia este temelia unei societăţi puternice, care îşi construieşte viitorul în fiecare zi, investind în copii şi tineri.
Vă asigur, stimaţi cetăţeni ai judeţului Sibiu, că Instituţia Prefectului va asigura bunul mers al procesului de învăţământ, astfel încât toţi elevii să beneficieze de şanse egale la educaţie şi de siguranţă în şcoli.
Tuturor elevilor şi dascălilor din judeţul Sibiu le urez multă sănătate, putere de muncă şi succes în noul an şcolar!”
Ovidiu-Ioan Sitterli, Prefectul Judeţului Sibiu.

„Un nou an şcolar începe, o nouă şansă la educaţie vi se oferă vouă, elevilor. Educaţia trebuie să primeze în viaţa voastră, a tinerilor, pentru că, doar prin educaţie puteţi atinge vârful carierei pe care o doriţi.
Acum, la început de an şcolar, ascultaţi dascălii care vă transmit cunoştinţe şi informaţii, învăţaţi şi citiţi cât mai mult. Viitorul vostru depinde de ceea ce acumulaţi acum, în anii de şcoală. Nu lăsaţi nicio informaţie să treacă pe lângă voi fără a fi curioşi să aflaţi mai multe. Ascultaţi-i pe cei care vor să vă înveţe, iar orele de curs petreceţi-le învăţând.
Iar voi dragi părinţi, fiţi alături de copii în această călătorie a cunoaşterii, care începe din nou. Dragi profesori, vă mulţumim pentru efortul pe care îl depuneţi şi vă rog să fiţi alături de elevi cu responsabilitate şi pasiune.”

Ioan Cindrea, Preşedinte Consiliul Judeţean Sibiu.

STRUCTURA ANULUI ŞCOLAR 2015/2016

Semestrul I

14 septembrie 2015 – 18 decembrie 2015 – cursuri
31 octombrie – 8 noiembrie 2015 – vacanţă pentru copiii de la grădiniţă şi din clasele pregătitoare – a IV-a
19 decembrie 2015 – 10 ianuarie 2016 – vacanţa de iarnă( cu o săptămână mai mult decât în 2014/2015)
11 ianuarie 2016 – 5 februarie 2016 – cursuri
6 februarie 2016 – 14 februarie 2016 – vacanţă intersemestrială

Semestrul al II-lea

15 februarie 2016 – 22 aprilie 2016 -cursuri
23 aprilie 2016 – 3 mai 2016 – vacanţa de primăvară
4 mai 2016 – 24 iunie 2016 – cursuri
25 iunie 2016 – 11 septembrie 2016 – vacanţa de vară
Săptămâna Şcoala Altfel are loc în săptămâna 18-22 aprilie 2016

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *