Connect with us

Eveniment

Pompierul anului în România este sibian

Odeta Veştemean

Publicat

pe

DSC0420
Bannet continental 29 aprilie

Un pompier al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu a primit titlul de Pompierul de Onoare al anului din partea vicepremierului Gabriel Oprea, în cadrul unei ceremonii organizate la București cu ocazia Zilei Pompierilor, duminică, 13 septembrie.
Plutonierul major Filip-Mihai Midrigan a fost decorat „pentru prezența de spirit dovedită în îndeplinirea misiunii de stingere a incendiului” izbucnit în această vară în cartierul Hipodrom, în urma căreia au fost salvați 25 de adulți și 4 copii.
„Este cea mai mare distincție primită până acum și o consider o recunoaștere a muncii și a nivelului de pregătire al echipei ISU Sibiu din care fac parte. Nu cred că poate exista ceva mai mult în meseria de pompier decât distincția de Pompierul anului și o să o port cu onoare. Iar pentru viitor, desigur, va exista o pregătire continuă pentru a evolua odată cu societatea”, ne-a declarat Filip-Mihai Midrigan.
Totodată, vicepremierul Gabriel OPREA a înmânat distincția Salvatorul de Onoare al anului, plutonierului major Baută Ştefan din cadrul ISU Bucureşti – Ilfov, care aflându-se în timpul liber, a intervenit pentru acordarea primului ajutor pentru patru victime ale unui accident rutier, până la transportul acestora la unitățile spitalicești.
În cadrul ceremonialului, viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel OPREA a transmis mesajul său de respect și apreciere pentru pompierii români.
“Pentru pompierii militari, 13 septembrie este o sărbătoare a onoarei, a mândriei și a tradiției instituționale. Pentru români, 13 septembrie este o sărbătoare a triumfului vieții, a recunoștinței pe care o purtăm acestor eroi ai zilelor noastre.Prin misiunile complexe pe care le desfășurați în sprijinul comunităților pe care le slujiți, reprezentați una dintre structurile de bază din domeniului securității naționale. Misiunile pompierilor militari nu înseamnă doar stingerea incendiilor. Riscurile și vulnerabilitățile la adresa securității publice s-au diversificat, iar structurile pentru situații de urgență s-au adaptat acestor noi tipuri de misiuni”.

ISU a sărbătorit Ziua Pompierilor în Piața Mare

11995493_10203601851605919_812258083_nDuminică, 13 septembrie, în Piața Mare din municipiul Sibiu, a avut loc un Ceremonial militar și religios dedicat sărbătoririi a 167 de ani de la BĂTĂLIA DIN DEALUL SPIRII și a ZILEI POMPIERILOR DIN ROMÂNIA și a fost organizată o expoziție cu tehnică de intervenție a Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu. De asemenea, cetățenii au fost informați cum pot fi prevenite situațiile de risc.

11999915_10203601851765923_1417933594_n Tot duminică, 13 septembrie, între orele 14.00 – 18.00 a fost organizat evenimentul ”Ziua Porților Deschise” la toate subunitățile inspectoratului situate în municipiile Sibiu și Mediaș și orașele Agnita, Miercurea Sibiului și Avrig.

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *